Sigtuna kommuns kommundirektör

Birgitta Pettersson är kommundirektör i Sigtuna kommun sedan den 12 augusti 2019. Hon är en utpräglad tävlingsmänniska och tycker att visionen - att vara den mest attraktiva kommunen i landet att bo, leva och verka i år 2030 - är kittlande och realistisk.

Innehåll på denna sida

Jag tycker att det känns jättebra. Innan jag tog jobbet fick jag en väldigt tydlig bild av uppdraget och av de förutsättningar och utmaningar vi har, ett ärligt nuläge utan några försköningar. Jag kände direkt att det skulle passa mig utmärkt. Jag är ju en tävlingsmänniska, säger hon.

Högt satta mål

Sigtuna kommun har satt som vision att år 2030 vara den mest attraktiva kommunen i landet att bo, leva och verka i.

Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande. Därför känns Sigtuna kommuns vision superhäftig - och realistisk. Vi har potentialen, den här kommunen sticker ut och har fantastiska möjligheter. Jag drivs av att skapa förutsättningar för att utveckla vår kommun ihop med politiken.

Birgitta berättar att hon fick samma reaktion från väldigt många när det blev klart med jobbet som kommundirektör i Sigtuna.

De trodde att Sigtuna kommun bara var just Sigtuna och hade ingen aning om att till exempel Märsta, Rosersberg och Arlanda också tillhör kommunen. Det fick mig att reflektera över hur okänd vår kommun ändå är. Vi har ju så ofantligt mycket att erbjuda och en enorm mångfald.

Proffsiga medarbetare

Hur ska fler få vetskap om det, tänker du?

Har vi nöjda invånare och medarbetare, bildar det ringar på vattnet. Då sprider det sig att Sigtuna kommun är en bra plats att bo, leva och verka i och en kul och spännande arbetsgivare att jobba för. Jag vill verkligen visa att de som arbetar inom offentlig sektor är superproffs och bygga en stolthet förankrad i kvalité.

Porträttbild kommundirektör Birgitta Pettersson

Kommundirektör Birgitta Pettersson