Information om corona­viruset (covid-19)

Sigtuna kommun bevakar händelseutvecklingen av coronapandemin och följer de rekommendationer som myndigheterna tar fram. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

Vaccination mot covid-19

Nu kan personer från åldern 16 år boka vaccination mot covid-19. Bokning av tid och plats sker via appen Alltid Öppet. Från och med måndag 6 september är vaccinationscentralen i Vikingahallen i Märsta öppen för alla åldrar.
Det är Region Stockholm som har ansvaret för planering och genomförandet av vaccinationen.
Här kan du läsa mer om vaccinering och hur du går tillväga för att boka en tid.

Senaste nytt

Regeringen har tagit fram en plan i fem steg för hur och när restriktioner kan tas bort.
Från och med 29 september 2021 tas steg fyra, vilket bland annat innebär att det då inte längre kommer att finnas någon begränsning på antal deltagare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar eller på privata tillställningar i hyrda lokaler. Även maxantal av personer i sällskap samt placering mellan bord på restauranger och andra serveringsställen tas bort.
Här kan du läsa mer om vad som gäller från den 29 september Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text uppdaterad 8 september 2021

Tillfälliga förändringar i våra verksamheter

Kontaktcenter

Våra Kontaktcenter påverkas av den rådande pandemin, se vilka öppettider som gäller på våra Kontaktcenter.

Trygghetscenter

Är stängt på grund av den rådande pandemin.

Evenemang

Från den 1 juli kan scenkonst för allmänheten genomföras även inomhus med åtgärder för pandemisäkrad verksamhet. Håll koll i vår evenemangskalender för mera information.

Bibliotek

Biblioteken i Sigtuna kommun håller öppet för korta besök med åtgärder för pandemisäkrad verksamhet. Aktiviteter kan ske med åtgärder för pandemisäkrad verksamhet.

Sigtuna museum och Valstakonst

Besök Sigtuna museum och Valstakonst för uppdaterad information.

Simhallar

Den 15 juli öppnar Midgårdsbadets innedel för allmänheten, se vilka öppettider som gäller under sommaren.

Sigtuna Fritidscenter planeras att öppna med ordinarie öppettider från och med 15 augusti.

Ung i Sigtuna

Våra fältarbetare arbetar enligt schema på kvällar och helger med uppsökande verksamhet men med skärpta restriktioner gällande avstånd och fysisk kontakt.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna är öppna med åtgärder för pandemisäkrad verksamhet.

Brobygget

Brobygget är öppet med samma restriktioner som övrig idrottsverksamhet inomhus.

Kulturskolan

Kulturskolans undervisning är öppen och drivs med åtgärder för pandemisäkrad verksamhet.

Idrottsanläggningar

Från och med den 1 juli tas de allmänna råden som rör idrotts- och fritidsverksamhet bort och det finns inga begränsningar för åldrar gällande deltagande i lägerverksamhet, cuper, matcher och tävlingar.

Idrottsanläggningarna är öppna för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet. Omklädningsrummen är fortsatt stängda. Skolor kan dock nyttja omklädningsrummen.

Personligt ansvar

Du har ett personligt ansvar för att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. Särskilt viktigt är att du skyddar personer i riskgrupper mot smitta. Du är därför skyldig att:

• Stanna hemma vid symtom på covid-19 eller om någon i ditt hushåll har covid-19.
    Du rekommenderas även att testa dig för pågående infektion.
  • Umgås bara med personer du normalt träffar, personer du bor med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.
  • Hålla avstånd till andra och undvika platser med trängsel
  • Resa på ett så smittsäkert sätt som möjligt
  • Arbeta hemifrån så ofta du kan
  • Håll en god handhygien.

Läs mer på Krisinformations webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Information från ansvariga myndigheter

Mer information från ansvariga myndigheter om viruset och smittspridning.

Translate

Press the pink button "Activate translation" if you need this page translated* into your language. Choose the language of your choice in the "pop up bar" when activated.