Information om corona­viruset (covid-19)

Den 1 april klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom, meddelar Folkhälsomyndigheten. De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd togs bort den 9 februari. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för hanteringen av pandemin och kommunicerar här ut viktig information ang. coronaviruset om ett förändrat läge skulle uppstå.

Coronapandemin: Detta gäller just nu

På Krisinformation.se hittar du en sammanställning av de förbud, råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. Sammanställningen rör de råd och rekommendationer som påverkar dig som individ.

Detta gäller just nu på Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Vaccination mot covid-19

Det är Region Stockholm som har ansvaret för planering och genomförandet av vaccinationen. Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. Bokning av tid och plats sker via appen Alltid Öppet eller telefonbokningen på nummer 08-428 429 30, alla dagar klockan 8.00-19.00. Det finns även flera drop-in platser för vaccination i regionen.

Drop-in-vaccination på 1177:s webbplats Länk till annan webbplats.

Senaste nytt

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med den 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Folkhälsomyndigheten har också begärt att regeringen och riksdagen ska besluta om att covid-19 inte längre ska klassas som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom.
Efter den 9 februari gäller även fortsättningsvis att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om man är sjuk med symtom som kan vara covid-19. Särskilda rekommendationer kvarstår också för vuxna personer som inte har vaccinerat sig.
För att skydda de mest sårbara finns även riskreducerande åtgärder inom hälso- och sjukvården kvar.

Läs mer på Folkhälsomyndigheten hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad 3 februari 2022

Våra verksamheter öppnar upp igen

Samtliga restriktioner inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde tas bort från och med den 9 februari. Det innebär bland annat att de restriktioner som rört publikbegränsningar, stängda omklädningsrum och inställda inomhuscuper och läger inte längre ligger kvar och att våra simhallar har öppet enligt ordinarie tider.
Trygghetscenter, som haft stängt för besök, öppnar också från och med den 9 februari och Drakegården i Sigtuna stad har öppet enligt ordinarie öppettider från och med den 10 februari. För ytterligare information kring våra verksamheter hänvisar vi till respektive verksamhet här på webbplatsen.

Uppdaterad 9 februari 2022

Information från ansvariga myndigheter

Mer information från ansvariga myndigheter om viruset och smittspridning.

Translate

Press the pink button "Activate translation" if you need this page translated. A "pop up bar" will appear. Press the icon "a chinese character" / "A" to choose the language of your choice.