Energiläget i Sverige

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Här har vi samlat information som rör allt från att vara energismart, vilka åtgärder vi gör samt regeringens information om energiförsörjning.

Energi och klimatrådgivningens logga

Tips och råd

Gratis rådgivning av energi- och klimatrådgivare.

Energi och klimatrådgivningens logga

Få ekonomin att gå ihop

Se över ditt elavtal och få hjälp av vår budget- och skuldrådgivning.

Energi och klimatrådgivningens logga

Det här gör kommunen

Våra samlade åtgärder för att spara energi.

En mysig brasa. Foto: Charlie Drevstam/Johnér

Har du funderingar kring din uppvärmning?

En stor del av energin i bostaden går åt till uppvärmning. Olika installationer kan kräva tillstånd eller en anmälan. Läs mer här

Energi och klimatrådgivningens logga

Elavbrott

Se till att ha en plan för alternativ uppvärmning.

Illustration på en hand som håller i en dator och olika språk syns på bilden

Translate - Översätt webbplatsen

Så här gör du för att få informationen på vår webbplats översatt och uppläst på olika språk

Senaste nytt

Svenska kraftnät 30 januari: Svenska Kraftnät är nu klar med elstödspaket nummer två till hushåll i hela landet. Läs mer om elstöd nummer 2 på Svenska kraftnäts webbplats Länk till annan webbplats.

Försäkringskassan 25 januari: Nu är det snart dags för utbetalning av elstöd till privatpersoner i elområde 3 och 4. Utbetalningarna inleds hos Försäkringskassan den 20 februari och pågår i några dagar. Läs mer om elstöd och utbetalning här på Försäkringskassans webbplats. Länk till annan webbplats.

Regeringen 9 januari: "Hushåll i hela Sverige kommer omfattas av ett nytt elstöd för perioden november-december" Läs nyhet på SVTs webbplats här. Länk till annan webbplats.

Kontakta energi- och klimatrådgivningen

På energi- och klimatrådgivningens hemsida finns många tips och råd för dig som företagare, som bor i hus, lägenhet eller sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening. Du kan även kontakta oss genom hemsidan för att få personlig rådgivning. Där kan du boka kostnadsfri rådgivning och är du företagare eller bostadsförening erbjuder vi även besök av din fastighet/verksamhet.

Hemsidan: energiradgivningen.se Länk till annan webbplats.
E-post: info@energiradgivningen.se

All rådgivning är oberoende och gratis!