Turistinformation

År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Drakegården på Stora gatan i Sigtuna

På Stora gatan i Sigtuna finner du den vackra Drakegården från 1700-talet. Drakegården är döpt efter provinsialläkaren Knut Drake af Hagelsrum, som bodde där 1875-1922. Varmt välkommen att besöka trädgården som är en allmän och välskött park.

Kontaktcenter Sigtuna - Drakegården

På Drakegården drivs sedan maj 2019 ett kontaktcenter och turistinformation i kommunal regi. På Drakegården erbjuder vi samma tjänster som på kommunhuset, så som vägledning, information, och hjälp med e-tjänster. Utöver det så bistår vi även besökare med turistinfomation. Sigtuna museum har försäljning av souvenirer och produkter med anknytning till Sigtuna och Sverige.

På Kontaktcenter i Sigtuna är både du som boende och besökare välkommen med dina frågor.

Besökstoaletter finns även vid busstorget, minigolfbanan och hamnen.

Läsrummet - Sigtunahistorier Drakegården

Du är varmt välkommen att besöka vårat läsrum. Ta del av historierna som utspelats på Drakegården, bli lockad av att gå ut och se mer i staden eller bara slå dig ner och läs tidningen en stund. Här kan du ta del av dagens nyhetstidningar så som Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Medlem i Visita

Drakegårdens öppettider

Måndag - fredag: 08.00-16.00
Lördag - söndag: 11.00-15.00

Destination Sigtuna

Önskar du mer information och tips på saker att göra i området så kan du besöka Destination Sigtunas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sigtuna kommun äger Destination Sigtuna AB. Bolaget har som uppdrag att marknadsföra destinationen till besökare, bygga nätverk för näringslivets utveckling och driva evenemang.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.