Turistinformation

År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Destination Sigtuna

Vill du ha tips på saker att göra i området kan du besöka Destination Sigtunas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sigtuna kommun äger tillsammans med näringslivet i kommunen Destination Sigtuna AB. Bolaget har som uppdrag att marknadsföra destinationen till besökare, bygga nätverk för näringslivets utveckling och driva evenemang.

Drakegården på Stora gatan i Sigtuna

På Stora gatan i Sigtuna finner du den vackra Drakegården från 1700-talet. Drakegården är döpt efter provinsialläkaren Knut Drake af Hagelsrum, som bodde där 1875-1922.

Kontaktcenter Sigtuna - Drakegården

På Drakegården bedrivs sedan maj 2019 ett kontaktcenter och turistinformation i kommunal regi. På Drakegården erbjuder vi samma tjänster som på kommunhuset, så som vägledning, information, och hjälp med e-tjänster. Utöver det så bistår vi även besökare med turistinfomation. Sigtuna museum bedriver försäljning av souvenirer och produkter med anknytning till Sigtuna och Sverige.

På Kontaktcenter i Sigtuna är både du som boende och besökare välkommen med dina frågor.

Läsrummet - Sigtunahistorier Drakegården

Du är varmt välkommen att besöka vårat läsrum. Ta del av historierna som utspelats på Drakegården, bli lockad av att gå ut och se mer i staden eller bara slå dig ner och läs tidningen en stund. Här kan du ta del av dagens nyhetstidningar så som Upsala Nya Tidning, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Medlem i Visita

Drakegårdens öppettider

Drakegården öppet i infofönster

Drakegården håller fortfarande stängt för besökare inne i lokalen men öppnade 1 maj upp ett infofönster precis till höger om entrén. Här kan du få service och information i såväl dina kommunärenden som i besöksfrågor samt hämta material så som p-skivor, avfallspåsar, kartor etc. Vänligen använd ringklockan om fönstret är stängt.

Besökstoaletter finns vid busstorget och hamnen.

  • Måndag - fredag: 08.00-16.00
  • Lördag - söndag: 11.00-15.00
Avvikande öppettider

Maj 2021

Torsdag - Kristi himmelfärdsdag

13 maj

11.00-15.00

Fredag

14 april

Stängt


Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.