Turistinformation

År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Destination Sigtuna

Vill du ha tips på saker att göra i området kan du besöka Destination Sigtunas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sigtuna kommun äger tillsammans med näringslivet i kommunen Destination Sigtuna AB. Bolaget har som uppdrag att marknadsföra destinationen till besökare, bygga nätverk för näringslivets utveckling och driva evenemang.

Drakegården på Stora gatan i Sigtuna

På Stora gatan i Sigtuna finner du den vackra Drakegården från 1700-talet. Drakegården är döpt efter provinsialläkaren Knut Drake af Hagelsrum, som bodde där 1875-1922.

Kontaktcenter Sigtuna - Drakegården

På Drakegården drivs sedan maj 2019 ett kontaktcenter och turistinformation i kommunal regi. På Drakegården erbjuder vi samma tjänster som på kommunhuset, så som vägledning, information, och hjälp med e-tjänster. Utöver det så bistår vi även besökare med turistinfomation. Sigtuna museum har försäljning av souvenirer och produkter med anknytning till Sigtuna och Sverige.

På Kontaktcenter i Sigtuna är både du som boende och besökare välkommen med dina frågor.

Läsrummet - Sigtunahistorier Drakegården

Du är varmt välkommen att besöka vårat läsrum. Ta del av historierna som utspelats på Drakegården, bli lockad av att gå ut och se mer i staden eller bara slå dig ner och läs tidningen en stund. Här kan du ta del av dagens nyhetstidningar så som Upsala Nya Tidning, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Medlem i Visita

Drakegårdens öppettider

Drakegården öppnar 1 oktober

Drakegården öppnar upp för besök den 1 oktober. Fram till dess är de öppet i infofönstret till höger om entrén.

I infofönstret kan du få service och information i såväl dina kommunärenden som i besöksfrågor samt hämta material så som p-skivor, avfallspåsar, kartor etc. Vänligen använd ringklockan om fönstret är stängt.

Butiken öppnar även upp för försäljning den 1 oktober, fram till dess hänvisar vi till butiken på Sigtuna museum som har försäljning av souvenirer och produkter med anknytning till Sigtuna och Sverige.

För mer information se Sigtuna Museum & Art

Besökstoaletter finns vid busstorget, minigolfbanan och hamnen.

  • Måndag - fredag: 08.00-16.00
  • Lördag - söndag: 11.00-15.00
Avvikande öppettider

Dag

Datum

Öppettider

Fredag - Midsommarafton

25 juni

11.00-15.00

Fredag - Julafton

24 december

Stängt

Lördag - Juldagen

25 december

Stängt

Söndag - Annandag jul

26 december

Stängt

Fredag - Nyårsafton

31 december

Stängt

Lördag - Nyårsdagen

1 januari 2022

Stängt

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.