Turistinformation

År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Destination Sigtuna

Vill du ha tips på saker att göra i området kan du besöka Destination Sigtunas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sigtuna kommun äger tillsammans med näringslivet i kommunen Destination Sigtuna AB. Bolaget har som uppdrag att marknadsföra destinationen till besökare, bygga nätverk för näringslivets utveckling och driva evenemang.

Drakegården på Stora gatan i Sigtuna

På Stora gatan i Sigtuna finner du den vackra Drakegården från 1700-talet. Drakegården är döpt efter provinsialläkaren Knut Drake af Hagelsrum, som bodde där 1875-1922.

Kontaktcenter Sigtuna - Drakegården

På Drakegården bedrivs sedan maj 2019 ett kontaktcenter och turistinformation i kommunal regi. På Drakegården erbjuder vi samma tjänster som på kommunhuset, så som vägledning, information, och hjälp med e-tjänster. Utöver det så bistår vi även besökare med turistinfomation. Sigtuna museum bedriver försäljning av souvenirer och produkter med anknytning till Sigtuna och Sverige.

På Kontaktcenter i Sigtuna är både du som boende och besökare välkommen med dina frågor.

Läsrummet - Sigtunahistorier Drakegården

Du är varmt välkommen att besöka vårat läsrum. Ta del av historierna som utspelats på Drakegården, bli lockad av att gå ut och se mer i staden eller bara slå dig ner och läs tidningen en stund. Här kan du ta del av dagens nyhetstidningar så som Upsala Nya Tidning, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Medlem i Visita

Drakegårdens öppettider

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd håller Kontaktcenter och Turistinformationen i Drakegården stängt för besök. Beslutet gäller tillsvidare.

Kartor och broschyrer finns i stället att hämta på Kommunhuset, Södergatan 20 i Märsta.

Du når oss på telefon och mejl, måndag till fredag kl. 08.00-16.00.

Avvikande öppettider på telefon och mejl t.o.m. 30 juni 2021


Tack för din förståelse!

www.sigtuna.se/corona

  • Måndag - fredag: 09.00-17.00
  • Lördag - söndag: 11.00-15.00

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.