Få ekonomin att gå ihop

Sverige går mot en lågkonjunktur. Elpriserna är mycket högre än vad vi är vana vid och matkostnaderna stiger. Här har vi samlat tips och råd på hur du kan klara en försämrad ekonomi.

Sedlar stoppas ner i plånbok. Foto: Roland Magnusson

Budgetrådgivning

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop? Vi erbjuder vägledning och stöd kring din ekonomiska situation. Tillsammans med en av våra rådgivare diskuterar ni kring olika vägar att se framåt. Rådgivningen är enskild, kostnadsfri och tystnadspliktig.

Försörjningsstöd

Försörjningsstöd är ett behovsprövat bidrag som du kan ansöka om när du tillfälligt har hamnat i en svår ekonomisk situation. Här finner du information om hur du kan söka ekonomiskt bistånd samt vilka krav som ställs på dig som ansöker.

Se över ditt elavtal

Elpriserna har under snart ett års tid varit mycket högre än vad vi är vana vid. Dessutom hör vi nästan dagligen varningar om att det finns risk för fortsatt stigande elpriser under vintern. Konsumenternas Energimarknadsbyrå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tipsar om hur du som konsument ska tänka när det gäller val av elavtal och byte av elhandlare.

Förslag om högkostnadsskydd för höga elpriser

Regeringen håller på att ta fram ett förslag på hur ett stöd till elanvändare för höga elpriser ska kunna betalas ut till elkunderna.

Läs mer på regeringens samlade sida om elförsörjning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.