Budget- och skuldrådgivning

Vi erbjuder vägledning och stöd kring din ekonomiska situation. Tillsammans med en av våra rådgivare diskuterar ni kring olika vägar att se framåt. Rådgivningen är enskild, kostnadsfri och tystnadspliktig.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Budget- och skuldrådgivarna kan ge dig en hjälpande hand i din ekonomiska vardag. Du kan få praktiska råd om hur du ska hantera och prioritera dina skulder. Vi kan även hjälpa till med ansökan om skuldsanering och skuldsanering för företagare.

Vill du på egen hand skaffa dig en övergripande bild av din ekonomi?

Konsumentverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om hantering av privatekonomi.

Där finns det användbara verktyg som hjälper dig att få koll på din ekonomi. Du hittar bland annat en checklista med allmänna tips som kan hjälpa dig. De har även en budgetkalkyl som du kan ha användning av om du vill göra en budget för ditt hushåll.

Allmänna råd

  • Betala dina räkningar löpande. Prioritera alltid hyra och el.
  • Ta kontakt med dina fordringsägare om du inte kan betala.
  • Skaffa dig inga nya skulder.

Boka tid

Vi erbjuder rådgivning över telefon, digitala möten via Teams eller besök vardagar 08.00 till 16.00. Möjlighet till rådgivning kvällstid finns efter överenskommelse. Du når oss för tidsbokning via kommunens Kontaktcenter.

E-post: kontaktcenter@sigtuna.se

Telefon: 08-591 260 00

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.