Råd och stöd om barn och ungdomar 7-20 år

Tycker du att det är svårt att sätta gränser och regler för ditt barn? Är du orolig för en tonåring eller upplever du att det är mycket konflikter hemma?

Råd och stöd om barn och ungdomar

Du som har barn i åldrarna 7 till 20 år är välkommen att kontakta oss på Öppenvård Direkt för att få råd och stöd i ditt föräldraskap. Vi vänder oss till barn, ungdomar, deras familjer och nätverk. Vi arbetar för att skapa en god relation, tillit och förtroende till varandra samt för en positiv förändring i familjen.

Om Öppenvård Direkt

Vilket stöd kan jag få?

Vi erbjuder stöd, råd och behandling beroende på vad du och din familj vill förändra. Tillsammans gör vi en planering för hur vi ska arbeta för att nå förändring. Vi sätter alltid barnets eller ungdomens bästa i fokus och ser familjens nätverk som en viktig resurs. Ni kan komma till oss men vi erbjuder också stöd i er hemmiljö.

En ung pojke och en vuxen kvinna. Båda ser allvarliga ut.

Fotograf: Mostphotos

Föräldraträffar och gruppverksamhet

Här tar vi del av varandras erfarenheter och modern forskning. Tillsammans diskuterar vi kring vardagssituationer som de flesta föräldrar kan känna igen.

Om våra aktuella föräldraträffar och gruppverksamheter

Information till föräldrar om kriminalitet, alkohol och droger

Det finns råd och stöd som kan hjälpa dig och din ungdom att fatta kloka beslut. Bland annat kan du läsa foldern Gängsnacket som riktar sig till föräldrar och andra vuxna och som innehåller information om hur kriminella gäng rekryterar barn.

Om kriminalitet, alkohol, droger, tobak och lustgas Öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss för rådgivning och stöd. Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi kan ge olika typer av stöd och kan hänvisa dig vidare om det behövs. Våra insatser är frivilliga och kostnadsfria. Du kan vara anonym om du vill.

Telefon: 08-591 267 26
SMS: 070-737 03 92
E-post: oppenvarden@sigtuna.se

Vi bemannar telefonen varje onsdag mellan 13.00 och 14.00. Övrig tid svarar vi så ofta vi kan. Om du inte får svar på en gång, så kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare. Vi återkommer så snart som möjligt. Vill du boka en samtalstid ska du bli erbjuden det inom som längst 2 veckor.

Läs mer om Öppenvård Direkt och vad vi kan hjälpa dig med

En mamma som kramar om sin son

Fotograf: Matton bildbank

Relaterad information

Råd och stöd om barn 0–6 år

Du som har mindre barn eller väntar barn är välkommen att kontakta kuratorerna på familjecentralen. Du kanske känner oro över ditt barn eller din situation som förälder? Ta kontakt med oss, så träffas vi för ett eller flera samtal!

Kuratorerna på familjecentralen

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.