Öppenvård Direkt

Du kan kontakta öppenvården när du vill få råd och stöd om relationer, oro och konflikter som rör dig och din familj. Du kan vara anonym om du vill.

Öppenvård Direkt kan ge stöd och råd

Vi på öppenvården kan vara en första kontakt för dig som känner dig orolig eller behöver råd om relationer och beteende i din familj - eller om dig själv som förälder eller anhörig.

Vi kan till exempel hjälpa dig med

  • relationssvårigheter inom familjen
  • konflikter där du behöver stöd
  • utmaningar i att vara förälder
  • psykiskt mående, när du eller någon i familjen inte mår så bra
  • när du eller någon i familjen upplever oro kring alkohol, spel eller droger
  • när ni i familjen har problem med ilska, aggression eller utåtagerande beteende.
En ung pojke i blå jacka och mörkt hår lutar sig mot axeln på en vuxen blond kvinna. Kvinnan vänder huvudet mot pojken. Båda ser allvarliga ut.

Foto: Jörgen Wiklund/Johnér

Du kan höra av dig till oss

Vi på öppenvården kan ge dig stöd och råd utifrån vad du vill förändra i din familj eller med dig själv som förälder. Kontakten med oss är gratis.

Du kan vara anonym om du vill. Samtalen sker under sekretess i förebyggande syfte. Vi för inga formella journaler och din information sparas inte.

Vi som svarar är utbildade i att jobba med familjer och deras utmaningar. Vi är vana att hitta vägar att hjälpa dem som kontaktar oss.

Om vi själva inte kan erbjuda dig stöd, gör vi vårt bästa för att du ska komma rätt och få hjälp av andra, till exempel vårdcentral eller familjecentral. Men du kan alltid börja med att prata med oss.

Ingen fråga är för liten!

Vi erbjuder stödjande samtal

Vi kan ge dig ett antal stödjande samtal för att hitta en bra väg framåt. Tillsammans diskuterar vi nya perspektiv, problemlösning och olika vägval och beslut som du kan ta.

En pojke i tioårsåldern med mörkt hår och blårutig jacka sitter på ryggen på sin pappa i grå rock. Båda ler. Pappan ser på sin son.

Foto: Stefan Isaksson/Johnér

Kontakta oss

Telefon: 08-591 267 26
SMS: 070-737 03 92
E-post: oppenvarden@sigtuna.se

Om du inte får svar på en gång, så kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare. Vi återkommer så snart som möjligt. Du kan även ringa mellan 13.00 och 14.00 på onsdagar, då telefonen alltid är bemannad. Övrig tid svarar vi så ofta vi kan. Vill du boka en samtalstid ska du bli erbjuden det inom som längst 2 veckor.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.