Vänorten gruppbostad

Vänorten har sex lägenheter med tillgång till eget kök och badrum, sovrum eller sovalkov och balkong. Du delar gemensamma utrymmen med de andra hyresgästerna. Boendet vänder sig till vuxna personer i olika åldrar med funktionsvariation som har olika stöd- och omsorgsbehov.

Bild på Vänorten gruppbostad

Inriktning

  • Vi anpassar stödet efter din förmåga och dina behov. Du ska kunna leva så självständigt som möjligt.
  • Vi arbetar för att du ska utvecklas och ha en väl fungerande vardag.
  • Du ska få det stöd du behöver för att ta del av samhällets utbud på dina villkor.

Så arbetar vi

Värdegrunden är utgångspunkten i hur vi bemöter dig som hyresgäst, närstående, personal och alla som besöker oss på Vänorten.

Du får en egen kontaktpersonal. Kontaktpersonalen har ett större ansvar för just dig och din livssituation. Tillsammans planerar ni det som rör ditt behov av stöd och upprättar genomförandeplan. Ni kontrollerar ofta att det blir som ni bestämt och som du önskat och ändrar vid behov.

Vi skapar trygghet genom att vara tydliga. Du ska uppleva respekt för din vilja och dina önskemål. Du är med, visar och bestämmer hur du vill ha ditt stöd. Vi ser till dina förmågor och stöttar dig till självständighet.

Du delar gemensamhetsutrymmen med de andra hyresgästerna. Måltiderna erbjuds i gemensamhetsutrymmet som är en samlingspunkt för social samvaro. Du bestämmer själv om du vill äta i din egen bostad eller tillsammans med de andra hyresgästerna. Att uppleva gemenskap och känna tillhörighet är viktigt för oss.

Vänorten är bemannad dygnet runt med sovande jour.

Fritid

Vi arbetar för att du ska ha en rik och aktiv fritid utifrån dina behov och önskemål. Vi ordnar utflykter och aktiviteter enskilt och gemensamt.

Läge

Gruppbostaden finns centralt i Märsta. Närhet till bussar, butiker, vårdcentral och gångavstånd till centrum.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.