Solbrinken gruppbostad

Solbrinken gruppbostad har fem lägenheter med tillgång till eget kök, vardagsrum och sovalkov med badrum samt uteplats. Du delar gemensamma utrymmen med de andra hyresgästerna. Boendet vänder sig till vuxna personer med funktionsvariation som har olika stöd- och omsorgsbehov.

Bild på Solbrinken gruppbostad

Inriktning

  • Vi anpassar stödet efter din förmåga och dina behov.
  • Du ska kunna leva så självständigt som möjligt.
  • Vi arbetar för att du ska utvecklas och att din vardag är väl fungerande.
  • Du ska få det stöd du behöver för att ta del av samhällets utbud på dina villkor.

Så arbetar vi

Värdegrunden är utgångspunkten i hur vi bemöter dig som hyresgäst, närstående, personal och alla som besöker oss på Solbrinken.

Du får en egen kontaktpersonal. Kontaktpersonalen har ett större ansvar för just dig och din livssituation. Tillsammans planerar ni det som rör ditt behov av stöd. Ni kontrollerar ofta att det blir som ni bestämt och som du önskat.

Vi skapar trygghet genom att vara tydliga. Du ska uppleva respekt för din vilja och dina önskemål. Du är med, visar och bestämmer hur du vill ha ditt stöd. Vi ser till dina förmågor och stöttar dig till självständighet.

Du delar gemensamhetsutrymmen med de andra hyresgästerna, där finns det möjlighet att till exempel umgås med grannar och personal. Att uppleva gemenskap och känna tillhörighet är viktigt för oss på Solbrinken.

Solbrinken är bemannad dygnet runt med sovande jour.

Fritid

Vi arbetar för att du ska ha en rik och aktiv fritid utifrån dina behov och önskemål. Vi ordnar utflykter och aktiviteter enskilt och gemensamt.

Läge

Solbrinken finns i Märsta och är en villa i ett plan med trädgård. Närhet till bussar och pendeltåg, butiker och vårdcentral. Solbrinken har en gemensam altan med möjlighet till trevliga grillkvällar och fikastunder när vädret tillåter. Det finns också en trädgård där vi kan odla grönsaker eller bara umgås med varandra.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.