Sätuna gruppbostad

Sätuna gruppbostad har sex lägenheter med tillgång till eget kök och badrum, sovrum eller sovalkov samt balkong. Du delar gemensamma utrymmen med de andra hyresgästerna. Boendet vänder sig till vuxna personer med funktionsvariation som har olika stöd- och omsorgsbehov.

Inriktning

  • Vi anpassar stödet efter din förmåga och dina behov.
  • Du ska kunna leva så självständigt som möjligt.
  • Vi arbetar för att du ska utvecklas och att din vardag är väl fungerande.
  • Du ska få det stöd du behöver för att ta del av samhällets utbud på dina villkor.

Så arbetar vi

Värdegrunden är utgångspunkten i hur vi bemöter dig som hyresgäst, närstående, personal och alla som besöker oss på Sätuna.

Du får en egen kontaktpersonal. Kontaktpersonalen har ett större ansvar för just dig och din livssituation. Tillsammans planerar ni det som rör ditt behov av stöd. Ni kontrollerar ofta att det blir som ni bestämt och som du önskat.

Vi skapar trygghet genom att vara tydliga. Du ska uppleva respekt för din vilja och dina önskemål. Du är med, visar och bestämmer hur du vill ha ditt stöd. Vi ser till dina förmågor och stöttar dig till självständighet.

Du delar gemensamhetsutrymmen med de andra hyresgästerna. Måltiderna erbjuds i gemensamhetsutrymmet som är en samlingspunkt för social samvaro. Du bestämmer själv om du vill äta i din egen bostad eller tillsammans med de andra hyresgästerna. Att uppleva gemenskap och känna tillhörighet är viktigt för oss på Sätuna.

Sätuna är bemannad dygnet runt med sovande jour.

Fritid

Vi arbetar för att du ska ha en rik och aktiv fritid utifrån dina behov och önskemål. Vi ordnar utflykter och aktiviteter enskilt och gemensamt.

Läge

Sätuna finns på Centralgatan i Märsta. Närhet till bussar, pendeltåg och vårdcentral. Sätuna har en gemensam altan med möjlighet till trevliga grillkvällar och fikastunder när vädret tillåter.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.