Daglig verksamhet

Daglig verksamhet kan erbjudas dig som är kommuninvånare och har funktionsnedsättning. Det är en form av individuellt anpassad sysselsättning som bland annat ska bidra till att du utvecklar dina färdigheter och växer som person.

Om daglig verksamhet

Den dagliga verksamheten har flera olika inriktningar och syftar till att ge stöd och utveckla olika förmågor, exempelvis den sociala förmågan, eller för att ge stimulans och omväxling i vardagen.

Det finns arbetsgrupper både i kommunens egna lokaler och på arbetsplatser ute i samhället.

Daglig verksamhet kan vara inriktad på:

  • Social träning
  • Utvecklingsgrupp
  • Servicegrupp
  • Arbetsgrupper integrerade i samhället
  • Strukturerad arbetsplats med lugn och ro

Insatsen regleras i Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Nedan hittar du information om alla dagliga verksamheter i Sigtuna kommun.

Arhem service

På Arhem service utför vi olika sysslor på Arhems äldreboende. Vi vänder oss till dig som önskar en arbetsliknande sysselsättning där du får möjlighet att arbeta självständigt med visst stöd.

Så arbetar vi

På Arhem service arbetar vi i grupp med att baka till äldreboendets olika avdelningar. Vi ansvarar för att det är snyggt och rent i köket, tar emot matleveranser och utför andra enklare sysslor.

Arhem service strävar efter att ha en så arbetsliknande verksamhet som möjligt. Vi ger dig stöd att utvecklas i din sysselsättning och som enskild person.

Plats

Arhem service återfinns i Arhems äldreboendes lokaler.

Adress: Solbrinken 9A, Märsta

Dragonen service

På Dragonen service utför vi uppdrag i kommunhuset och runt omkring i kommunen. Här får du en arbetsliknande och omväxlande sysselsättning

Så arbetar vi

Dragonen service hjälper till i kommunhuset med att exempelvis hålla ordning i besöksrummen, vattna blommor, hämta intern post och sköta kaffemaskinerna. Vi åker också iväg med vår buss och sätter upp Sigtuna kommuns affischer. Vi har gemensam matlagning en gång i månaden.

Verksamheten har en egen lokal, en minibuss och flera datorer och surfplattor.

Plats

Adress: Sätunavägen 22

Freja daglig verksamhet

Freja daglig verksamhet vänder sig till personer i behov av individuellt utformat stöd. Freja är en upplevelsebaserad verksamhet där vi arbetar med att stimulera alla individens sinnen och anpassa aktiviteterna efter individens förmåga.

Så arbetar vi

På Freja finns aktiviteter som dans, gemensam matlagning, promenader, tjejgrupp och högläsning. Alla har ett eget schema och vi jobbar både individuellt och i grupp med olika aktiviteter. I våra lokaler finns olika rum med olika syften, i vita rummet erbjuds en avslappnande miljö och i målarrummet skapar vi med färg och form.

På Freja arbetar vi på olika sätt för att stärka dig i din kommunikation och alla stödassistenter har utbildning i TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Vi använder oss av hjälpmedel utifrån dina behov och samarbetar med kommunens arbetsterapeut.

Plats

Adress: Nymärstagränd 1, 1 tr. Hiss finns.

Galleri frejdig

I butik Galleri frejdig säljs presentartiklar och varor som tillverkats av deltagare. Du som vill kan därför både arbeta i butiken och med att handarbeta.

Så arbetar vi

I daglig verksamhets butik Galleri frejdig arbetar du i ett socialt sammanhang i en lugn miljö. Frejdig säljer varor som tillverkats av deltagare och presentartiklar. Vi står i kassan, bakar och tar emot telefonbeställningar till Fixarjouren. Det finns även möjlighet att få väva och handarbeta.

Deltagarna på Galleri frejdig har även arbetsuppgifter i kommunhuset.

Plats

Adress: Södergatan 24 i Märsta.

Hällsbo service

På Hällsbo service utför vi uppdrag för olika verksamheter i Sigtuna kommun. Vi vänder oss till dig som vill ha en omväxlande sysselsättning och utveckla din självständighet.

Så arbetar vi

Hällsbo service har egen minibuss med släp och utför uppdrag från olika verksamheter i Sigtuna kommun. Vi hämtar och kör saker till Återvinningscentralen, sätter upp hyllor och utför enklare snickerier. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på vilka uppdrag som ska utföras.

Vi strävar efter att vår verksamhet ska vara så arbetsliknande som möjligt. Du får stöd att utvecklas i din sysselsättning och som enskild person.

Plats

Adress: Prästängsvägen 1, Sigtuna

Kex & Kaka

Den dagliga verksamheten på caféet Kex & Kaka passar dig som vill ha en arbetsliknande sysselsättning och tycker om att ge service.

Så arbetar vi

Kex & Kaka är kommunhusets café. Där driver vi verksamheten genom att baka, göra smörgåsar, hålla fint och stå i kassan. Vi tar också beställningar till möten och konferenser.

Plats

Adress: Sigtuna kommunhus, Södergatan 20

Kolsta daglig verksamhet

På Kolsta daglig verksamhet har vi fokus på hälsa, rörelse och sinnesupplevelse. Vi vänder oss till dig med ett större behov av struktur och tydlighet.

Så arbetar vi

På Kolsta daglig verksamhet arbetar vi enskilt eller i mindre grupper. Det är dina önskemål och behov som styr. Det är även du som avgör hur mycket social samvaro du önskar och klarar av. Vi skapar trygghet genom att vara tydliga och följer rutiner du känner igen. Du får stöd i att delta i samhällslivet utifrån egna villkor.

Exempel på aktiviteter kan vara promenader, utflykt i egen buss till strövområden, bakning, skapande, fredagsdisco och karaoke. Vi har även ett sinnesrum för lugn och ro samt motionscykel.

Vi använder oss av kognitiva hjälpmedel och tydliggörande pedagogik såsom teckenkommunikation och bilder. Stödassistenterna har utbildning i TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) och lågaffektivt bemötande.

Plats

Kolsta ligger nära Arlanda flygplats med skog och natur inpå knuten.

Adress: Kolstavägen 20

Kullen

Kullens verksamhet passar dig som fått daglig verksamhet beviljad men som inte känner att traditionell daglig verksamhet är något för dig.

Så arbetar vi

På Kullen riktar vi oss till dig som vill ha ett arbete, men kanske har svårt att ta sig till en arbetsplats eller till studier. Vi erbjuder en verksamhet med individuellt anpassade krav på deltagande, där du får vara med att utveckla verksamheten utefter intresse.

Här kan du utveckla dina styrkor och ditt självförtroende samtidigt som vi skapar delaktighet i samhället. Vårt mål är att du ska hitta en lämplig sysselsättning som passar dig, exempelvis studier eller arbete.

Love and Hope second hand

På second hand-butiken Love and Hope säljs begagnade kläder, möbler och annat. Här får du en arbetsliknande sysselsättning där du får uppleva hur det är att vara en del av en organisation.

Så arbetar vi

På Love and Hope utför vi olika uppgifter, både i butik och på lager. Här finns möjligheten att växa med uppgiften och utvecklas i både roll samt som person.

Plats

Adress: Bristagatan 16, Arlandastad

Mediaateljen

Vi vänder oss till dig som är intresserad av att sy, virka, sticka och/eller arbeta vid en dator. Vi har en textilateljé som tillverkar produkter till daglig verksamhets butik Galleri Frejdig och en datagrupp som skriver artiklar till verksamhetens tidning.

Så arbetar vi

Du arbetar tillsammans med andra med ditt eget individuella projekt. Du bestämmer själv vad du vill göra i textilateljén eller vad du vill skriva om till tidningen eller göra vid datorn.

Plats

Adress: Nymärsta Kulle 1, Märsta

Sportcentergruppen

Sportcentergruppen är en arbetsliknande verksamhet i Vikingahallen. Här får du möjlighet att utvecklas inom din sysselsättning och som människa. Arbetet sker självständigt med visst stöd.

Så arbetar vi

I Vikingahallen tvättar vi handbollar, visar elever rätt och hjälper idrottslärarna med olika uppgifter, som exempelvis att ta fram redskap. Verksamheten samarbetar med Skånela IF och Arlandagymnasiet. Vi gör också studiebesök för att lära oss mer om sådant som är viktigt för oss.

Plats

Vikingahallen.

Adress: Vikingavägen 4, Märsta

Ärlinghem service

På äldreboendet Ärlinghem hittar du Ärlinghem service. Här får du en yrkesliknande sysselsättning med fokus på service.

Så arbetar vi

På äldreboendet lämnar personalen in beställningar på sådant som de vill ha hjälp med till Ärlinghem service. Det kan vara enklare vaktmästaruppgifter och ta hand om varuleveranser.

Här finns utrymme att utvecklas både i din roll och som människa.

Plats

Äldreboendet Ärlinghems lokaler.

Adress: Idrottsvägen 21, Märsta


Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.