Mötesplatser, träffpunkter

 

Glada pensionärer

Maskot Bildbyrå AB/Johnér

Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns Träffpunkten i Märsta centrum och Träffpunkten i Sigtuna stad. Där får du möjlighet till nya sociala kontakter.

Sigtuna kommun erbjuder två träffpunkter, en i Märsta centrum och en i Sigtuna stad. Träffpunkterna erbjuder en samlingsplats för seniorer i kommunen där möjlighet till sociala kontakter och aktiviteter ges. Träffpunkterna vänder sig till alla seniorer i Sigtuna kommun.

Aktiviteter arrangeras dels av kommunen men även av de föreningar som primärt erbjuder sig att arrangera öppna aktiviteter där alla seniorer i kommunen välkomnas utan krav på medlemsskap. Kommunens äldrepedagog och utvecklingsansvarig ansvarar för verksamheten på träffpunkterna och erbjuder hjälp och stöd till organisationer som vill komma igång med evenemang på Träffpunkten.

Många av de aktiviteter som anordnas på träffpunkterna går att hitta i vår evenemangskalender.

Till vår evenemangskalender

Läs mer om aktiviteter för äldre

Träffpunkten i Märsta Centrum.

Välkommen till någon av våra träffpunkter. Foto: Rosie Alm.

För föreningar

Träffpunkterna kan bokas av föreningar som primärt erbjuder sig att arrangera öppna aktiviteter där alla seniorer i kommunen välkomnas utan krav på medlemsskap.

Om din förening vill boka någon av träffpunkterna hittar du här mer information om hur lokalerna är utrustade och andra förutsättningar.

Träffpunkten Märsta centrum

I lokalen finns spis, ugn och mikrovågsugnar för tillredning av enklare mat, samt kaffekokare och tillbehör så som porslin och dryckeskärl. Livsmedel och förtäring står föreningarna själva för. Musikanläggning, projektor, mikrofoner samt hörslinga finns i lokalerna för att man ska kunna hålla presentationer eller visa film.

Träffpunkten ligger på Kulturtorget 9 i Märsta, i samma byggnad som biblioteket, på övre plan.

Träffpunkten Sigtuna stad

Träffpunkten Sigtuna finns i lokaler som tillhör Svenska kyrkan. I lokalen finns bord och sittplatser för cirka 80 personer. Fika kan beställas via kyrkans expedition i samband med bokningen.

Träffpunkten ligger i församlingsgården Munkens lokaler på Olofsgatan 2, intill Mariakyrkan i centrala Sigtuna.

Bedriver din förening verksamhet som riktar sig till äldre, och vill kunna boka Stora salen ber vi dig kontakta äldrepedagog via Kontaktcenter. Din förening måste först bli godkänd av kommunen för att du ska kunna boka lokalen.

Vill du veta mer om Träffpunkten?

Om du är intresserad av att veta mer om vilka aktiviteter som anordnas i Träffpunkten eller om du är medlem i en förening som ordnar aktiviteter i syfte att främja social samvaro eller motverka ensamhet och utanförskap och vill boka en lokal så kan du kontakta kommunens äldrepedagog för senioraktiviteter via kontaktcenter på 08-591 260 00.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.