Trygghetsboende

Trygghetsboende är en boendeform för dig som känner att glappet mellan eget boende och ett äldreboende är lite för stort. Våra trygghetsboenden är till för personer som är över 65 år och som vill ha ökad trygghet och gemenskap i anslutning till sitt hem.

För att kunna hyra en av dessa lägenheter förväntas att en i hushållet är 65 år eller äldre när man söker.

Alla våra lediga lägenheter hyrs ut via Sigtuna Bostadsförmedling.

Om trygghetsboendet på Solbrinken

Här kan du få tillgång till en gemensamhetslokal där du och dina grannar kan laga mat och äta tillsammans eller ordna festligheter och kurser. På Solbrinken finns det personal att tillgå 10 timmar i veckan för gemensamma aktiviteter.

För närvarande använder vi den gemensamma tiden till två kaffestunder i veckan i den gemensamma lokalen. Tanken är att aktiviteter planeras samtidigt som vi dricker kaffe. Exempel på andra aktiviteter som kan göras tillsammans är att gå på promenader, spela bingo eller utöva lite gymnastik. Resterande tid kan de boende, vid behov, få extra hjälp i sitt boende.

En gång i månaden, på förbestämda dagar, kommer en medicinsk fotvårdare och frisör till SigtunaHems Trygghetsboende i Solbrinken.

Om trygghetsboendet vid Kulturtorget

På hörntomten bredvid Kulturskolan i Märsta centrum – där Centrumleden strålar samman med Stockholmsvägen – finns ett åtta våningar högt flerbostadshus med 51 lägenheter.

Här bor våra hyresgäster med gångavstånd till Märsta station och förbindelser med såväl bussar som SL- och SJ-tåg. Runt knuten ligger Märsta Centrum där det i dagsläget finns ett 40-tal butiker och restauranger.

20 av lägenheterna på Kulturtorget är trygghetsboende 65+ med gemensamhetslokal. Det finns också ett antal kommersiella lokaler i markplan.

Punkthusen har solceller på taken i söderläge och de två lägre huskropparna har sedumtak. Gården omfamnas av ett vinkelformat hus och skapar en lugn oas innanför som skyddar från trafikbuller.

I huset finns även en gemensamhetslokal i bottenplan – en plats för aktiviteter och trevlig gemenskap grannar emellan.

Om trygghetsboendet vid Sigtuna Stadsängar

Målsättningen med trygghetsboende som boendeform är att skapa möjlighet till gemenskap mellan er boende och att ni som boende ska ges möjlighet att kunna delta på gemensamma aktiviteter. På trygghetsboendet har du tillgång till vår trygghetsvärd/
värdinna alla dagar veckan som bland annat finns till hands för att ha nära kontakt med dig och dina grannar. Tillsammans utformar ni aktiviteter såsom kaffestunder, middagar, frågesporter, högläsning och annat som ni kommer överens om.

En lokal med kök för gemensamma aktiviteter och möten finns på bottenplan. På bottenplan ligger även en gemensam tvättstuga och cykel/rullstolsförråd. En gemensam uteplats som ligger intill äldreboendets trädgård finns också att tillgå.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.