Kriminalitet

Har ditt barn snattat eller gjort andra kriminella handlingar? Är du orolig för att barnet/ungdomen börjat umgås med olämpliga kompisar?

Läs mer om kriminalitet på 1177.se.

För att polisanmäla brott, ring Polisen på telefon 114 14.

 

Hit kan du vända dig

Om du är orolig för något barn eller ungdom och behöver någon att rådgöra med kan du kontakta Mottagningsgruppen.

 

För dig i åldern 12 - 21 år som har varit utsatt för eller blivit vittne till ett brott finns Stödcentrum för unga brottsoffer, Nordväst. Verksamheten erbjuder stödsamtal som hjälp att bearbeta brottshändelser, praktisk hjälp i kontakten med polis, åklagare och försäkringsbolag. Inför en rättegång kan föräldrar och brottsoffer få stöd. Vittnen kan få individuella samtal. Stödcentrum genomför också medlingar.

Adress: Västerorts polisdistrikt, Sundbybergsvägen 15, Solna 

Är du som förälder orolig för din tonåring?

Du som förälder kan få tips och råd om du tror att din tonåring riskerar att fastna i kriminalitet. Du kan vända dig till kommunens preventionssamordnare Marie Unander-Scharin, 08-591 262 16, om du är bekymrad och/eller bara vill ha mer information.

Du kan också ringa Polisens Föräldratelefon 020-217 000. Polisen svarar på frågor om ungdomar och kriminalitet. Syftet är att hjälpa föräldrar och anhöriga till egna åtgärder för att stödja sina ungdomar.

Telefontid: Tisdag, onsdag och torsdag 09.00-16.00.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Mer information och stöd

Mer information och stöd