Stöd för dig som är ung

MiniMaria vänder sig till ungdomar i ålder 13-20 år och deras föräldrar/nätverk, där det finns en oro för användning av alkohol och droger.

MiniMaria Märsta

Vi kan erbjuda råd och stöd till ungdomar upp till 20 år som har problem med alkohol och/eller droger. På MiniMaria arbetar kurator, sjuksköterska och läkare i samverkan. Detta innebär ett nära samarbete mellan kommun och Maria ungdom (Region Stockholm)

Som familj/nätverk behöver du inte säkert veta om din ungdom börjat dricka eller provat droger, det räcker att du är orolig. Du som ungdom är självklart också välkommen att ringa direkt till oss.

Vi erbjuder

• Information och rådgivning
  • Alkohol- och drogbedömning
  • Urinprovstagning
  • Behandling
  • Föräldrastöd

För rådgivning och tidsbokning:  08-591 263 71

Du kan också kontakta mottagningsenheten om du behöver råd eller så kan du göra en orosanmälan via vår e-tjänst om du känner oro för ett barn eller ungdom.

Maria ungdom

Ungdomar med ett konstaterat missbruk får hjälp och stöd på Maria Ungdomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver du snabbt få vård tar Mara Ungdom Akutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster emot ungdomar upp till 20 år med riskbruk, missbruk och beroendetillstånd.