SMS livräddare

Det är SÖS och SOS som ligger bakom detta. Det handlar om att få information via SMS om att du står i närheten av ett hjärtstopp.


SMSlivräddare via 112

När ett nödsamtal inkommer till 112 lägesbestäms samtalet geografiskt. Vid misstanke om att ett hjärtstopp har skett aktiverar larmoperatören ett positioneringssystem som lägesbestämmer de mobiltelefonanvändare som är anslutna till tjänsten SMSlivräddare. I de fall någon användare befinner sig i närheten av platsen för det misstänkta hjärtstoppet larmas livräddaren via mobiltelefon. Samtidigt larmas ambulans och räddningstjänst.

Larmet till mobiltelefon sker genom ett uppringt röstmeddelande som gör användaren uppmärksam på att ett misstänkt hjärtstopp skett i närheten. Du som livräddare kan svara på larmet genom ett knapptryck på din mobiltelefon. Du kan också avvisa larmet om du av någon anledning inte är tillgänglig. I de fall du svarar på larmet följs samtalet av ett SMS. I SMS-meddelandet finns uppgifter om var det misstänkta hjärtstoppet har inträffat.

Projektet riktas främst till de som jobbar, bor eller vistas mycket innanför tullarna, så om du känner dig träffad tycker jag verkligen att du skall registrera dig på www.smslivraddare.se och bidra till högre överlevnadssiffror!

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan
Relaterade länkar

Relaterade länkar