Stöd för dig som är anhörig

Du som är anhörig eller närstående till någon som utvecklat ett beroende kan få stöd för egen del.

Närstående är t.ex. partner, barn, förälder, syskon, sambo eller särbo, nära vän eller arbetskamrat.

Vi erbjuder stödsamtal och anhörigprogrammet, som är en serie rådgivande träffar med fokus på dig och vad du kan göra för att ta hand om dig själv. Vi ger dig även konkreta verktyg för hur du ska bemöta din närstående.

En vuxen och ett barn som går vid Märstaån. Fotograf: Björn Leijon

Fotograf: Björn Leijon

Här kan du göra en ansökan om stöd

Kontakt

Du kan kontakta mottagningsenheten där du kan få rådgivning. Vilket stöd vi kan erbjuda beror på vad du och din familj vill förändra och tillsammans gör vi en planering för hur behandlingsarbetet ska utformas.

Du kan också kontakta öppenvården direkt:
E-post: oppenvarden@sigtuna.se