Köpa eller sälja sexuella tjänster

Om du någon gång haft sex mot ersättning mot din vilja, eller om du köpt sexuella tjänster av någon, kan du vända dig till någon av de mottagningar som är specialister på att ge rätt stöd.

Sexuella övergrepp är ett trauma för den som drabbas, men kan också vara en tuff situation att ta sig ur för den som utsätter någon annan för det. Om du behöver hjälp att bryta mönstret så kan du som bor i Sigtuna kommun vända dig till Stockholms stads Mika- och Kast-mottagningar.

Sex mot ersättning

Har du erfarenhet av sex mot ersättning eller sugardejting? Har andra sålt dig? Eller har du sex på ett sätt som inte får dig att må bra? Har du erfarenhet från till exempel stripp- eller porrbranschen?

Då kan du vända dig till Stockholms stads Mikamottagning. Där kan du få stödjande samtal och medicinsk rådgivning. Det kostar ingenting, de har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Även du som anhörig, partner eller vän som känner oro för någon kan vända dig till Mikamottagningen.

Mottagningen är öppen för dig som är 18 år eller äldre och är bosatt i Sigtuna kommun.

Mer information hittar du på Mikamottagningens webbplats: Sex mot ersättning - Stockholms stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köp av sexuella tjänster

Vill du diskutera, minska, eller sluta med ditt sexköpande eller sexberoende? Du som köper sexuella tjänster kan få hjälp och rådgivning för att sluta på Stockholms stads Kastmottagning. Du kan vara anonym och besöken är kostnadsfria. Mottagningen har tystnadsplikt.

Du kan vända dig till till Kastmottagningen om du

  • köper sexuella tjänster
  • porrsurfar
  • har funderingar kring sexköp
  • upplever att du har ett sexmissbruk.

Du kan få samtalsbehandling och rådgivning via telefon, e-post eller besök på Kastmottagningen. Du kan vända dig dit själv eller tillsammans som par eller familj. Du som anhörig är också välkommen att höra av dig dit för råd och stöd, oavsett om din partner har kontakt med mottagningen eller inte.

Mottagningen är öppen för dig som är 18 år eller äldre och är bosatt i Sigtuna kommun.

Mer information hittar du på Kastmottagningens webbplats: Köp av sexuella tjänster - Stockholms stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ljus från en gatlykta faller på en kullerstensgata. Det är skuggor på sidorna. I ljusskenet syns skuggan av en person på kullerstenen.

Foto: Plainpicture/Johnér

För dig som är under 20 år

Mår du dåligt av din relation? Ungarelationer.se ger stöd och information till dig upp till 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare.

På Unga relationers webbplats kan du läsa mera. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.