I Ur och Skur Videknopparna

Välkommen till I Ur och Skur Videknopparna!

Vi är en liten och familjär verksamhet som finns i Til i Sigtuna med 20 barn i åldern 1-5 år och fyra pedagoger varav två förskollärare och två barnskötare.

Innehåll på denna sida

Om oss

För oss är naturen självklar! Att leka fram kunskap väcker lust och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna tre till sex år. Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen är grunden i Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik. Med läroplanen för förskolan som grund arbetar vi upplevelsebaserat. Hos oss får ditt barn röra på sig, lära sig om natur och allemansrätt och värna om miljön. Vi ger ditt barn en start på en livslång relation till naturen och en hälsosam livsstil. Något som följer barnen vidare i livet. Vi kallar naturen för världens bästa klassrum – för ett framtida hållbart samhälle i praktiken.

Under perioden mars till oktober går vi till skogen en gång i veckan för Friluftsfrämjandets barnverksamhet Skogsmulle och Skogsknytte. Vi beger oss även för en heldagsutflykt till Friluftsfrämjandets torp Stora Embarsboda en gång i veckan. Där lagar vi mat över öppen eld alternativt tar med mat som vi lagat på förskolan.

Vi befinner oss i lokaler som är inredda för att naturen även ska vara närvarande i vår innemiljö. Vi arbetar ständigt för en tillgänglig och utvecklande lärmiljö där barnens intresse står i fokus.

Förskolan har en stor gård som erbjuder varierad lek och terräng. Gården ger en känsla av skogsmiljö men även ett stort utbud av lek och rörelse där barnen kan cykla, leka i sandlådan, låtsaslekar, utforskande och sportaktiviteter.

Vi lagar maten på plats varje morgon. Vi strävar efter att erbjuda ekologiskt och närproducerat i största möjliga mån och efter säsong.

Kontakt

Rektor: Lova Bjernegård.

E-post: rektor.videknopp@gmail.com

Telefon: 070-592 52 07

Besöksadress Granitvägen 18 193 41 Sigtuna

Pedagogiken - Friluftsfrämjandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.