Försäkringar

Barn och elever är försäkrade för olycksfallsskador i barnomsorg och i skolan samt då de går till och från verksamheterna. Vår olycksfallsförsäkring och tjänstereseförsäkring hanteras av Stockholmsregionens försäkring AB (SRF).

När omfattas man av försäkringen?

Försäkringen gäller för barn och elever inom barnomsorg, fritidshem och gäller även vid resor direkt till och från verksamheterna. Försäkringen gäller även i andra aktiviteter anordnade av skolan såsom PRAO, APL och praktikperioder som ingår i elevens utbildning, fritidsverksamhet, idrottsutövning, utflykter, studiebesök, skolresor och övriga aktiviteter anordnade och godkända av verksamhetschef/rektor eller motsvarande.

Försäkringsbrev olycksfallförsäkring Pdf, 490.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Försäkringsbrev olycksfallsförsäkring, bilaga Pdf, 235.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Skadeanmälan

Skadeanmälan skall göras skriftligt till Stockholmsregionens Försäkring AB (SRF). Blankett hittar du på företagets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Har du frågor ska du kontakta bolaget SRF, som upphandlat försäkringarna, direkt.

Att göra vid ett olycksfall

Sök läkare eller tandläkare som är ansluten till försäkringskassan. Om taxi behövs mellan hemmet och skolan (eller verksamheten) på grund av olycksfallet måste ni få ett intyg av den läkare som har behandlat er. Av intyget måste framgå under vilken tid taxi beviljats. Innan taxiresorna startar ska skaderegleringsbolaget kontaktas för bekräftelse. Skicka intyget i samband med skadeanmälan. Efter bekräftelse från skaderegleringsbolaget kan beställning av taxiresor göras. Uppgifter om adresser, skoltider med mera ska lämnas till taxibolaget.

  • Anmäl skadan skriftligt till Stockholmsregionens Försäkring AB (SRF), även om inga kostnader uppstått. Anmälan ska göras via webben där du också hittar blankett för skadeanmälan i pdf-format.
  • Kom ihåg att spara alla originalkvitton.
  • Tänk på att ha en reseförsäkring vid resor

Vilka är helförsäkrade?

Försäkrade på heltid är personer som är placerade i fosterhem/familjehem/jourhem eller i omsorgsverksamhet enligt lag, samt ensamkommande, asylsökande barn.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.