Jobb mot studier

För dig som inte har tagit din gymnasieexamen och är arbetslös erbjuder vi en möjlighet till arbete i kombination med studier. Då kan du få både arbetslivserfarenhet och ta gymnasieexamen.

En av de viktiga milstolparna på vägen mot ett arbete och att försörja dig själv är en gymnasieexamen. Men av olika skäl passar ett vanligt program på en gymnasieskola inte alla 16-19-åringar.

För att peppa dig att göra klart dina studier och till slut ta examen på gymnasienivå på den kommunala vuxenutbildningen, gör vi en satsning som vi kallar Jobb mot studier. Den här satsningen riktar sig till ungdomar inom det som kallas Sigtuna kommuns aktivitetsansvar och som senast under höstterminen fyller 19 år.

Du som deltar i vår satsning erbjuds ett deltidsjobb på 200 timmar med lön. Jobbet anpassas efter dina pågående studier på vuxenutbildningen. De som har läst klart gymnasiet har en betydligt lägre risk att bli långvarigt arbetslös.

Är du en av dem som ingår i vårt aktivitetsansvar och är intresserad av Jobb mot studier, kontaktar du oss och ber att få komma till KAA-enheten. Om du uppfyller kriterierna kallar vi dig till en intervju och berättar mer.

E-post: kontaktcenter@sigtuna.se
Telefon: 08-591 260 00
Be att få komma till KAA på Sigtuna Kompetenscenter.
När du kontaktar oss måste du ange namn, personnummer och hur vi kan nå dig.

Du kan också ge oss dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.