Sigtuna kommuns Trygghetscenter öppnar

2019-01-10

När: 16 januari klockan 13-17
Var: I Trygghetscentret på Nymärsta kulle 4 i Märsta centrum
Hur: Träffa personal och politiker, se lokalerna, hör om de förväntade effekterna med satsningen. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klipper bandet klockan 13.30.

Säkerhetsstrateger, poliser, räddningstjänst, ordningsvakter, budget- och skuldrådgivare, fältarbetare och tillståndshandläggare alkohol och tobak.
I Trygghetscentret i Märsta arbetar personer med olika roller, olika infallsvinklar och olika arbetsgivare.
Effekten av det blir ett bredare perspektiv, värdefull kunskaps- och informationsdelning och en stor kompetens.
- Sedan 2016 har vi föreslagit att ett Trygghetscenter ska upprättas i centrala Märsta så självklart är det oerhört glädjande att äntligen få inviga ett. Det här är det första Trygghetscentret i Stockholms län och många grannkommuner samt Stockholms stad har visat intresse för att upprätta något liknande, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande och tillägger:
-
Det känns väldigt positivt att se hur polis och räddningstjänst visat stort intresse för Trygghetscentret och genom samarbetet med kommunen nu också ökar närvaron här.
 
- Vårt Trygghetscenter kommer att göra arbetet med att öka tryggheten och säkerheten i vår kommun enklare och mer effektivt. Dessutom blir det lättare för invånarna att få hjälp, och även att kunna hjälpa. Nu behöver de bara uppsöka ett ställe och sedan kan vi lotsa personerna till rätt personal att prata med för råd eller för att lämna tips, säger Trygghetschef Thomas Mileborn.
Karlstad var första stad i landet att öppna ett trygghetscenter, som nu funnits i drygt tio år. För ett knappt år sedan var en delegation från Sigtuna kommun i Karlstad för att titta och lyssna på hur trygghetscentret där fungerar. De kom tillbaka än mer förvissade om att detta var rätt satsning att göra, och mycket av inspirationen till Trygghetscentret är också hämtad därifrån.
Såväl politiker som tjänstepersoner från Karlstad är inbjudna till invigningen av Sigtuna kommuns Trygghetscenter, som även kommer att gästas av politiker från Stockholmsregionen, polisen, räddningstjänsten, näringsidkare med flera.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Helle Nyman
Politisk samordnare Sigtuna kommun
08-591 260 26
helle.nyman@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan