Årets pedagoger 2018

2018-05-28

Sex framstående pedagoger fick torsdagen den 24 maj ta emot utmärkelsen Årets pedagog 2018 i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Sigtuna kommun delar årligen ut priset till Årets pedagog till lärare eller arbetslag inom förskola, grundsärskola, grundskola, gymnasiesärskola, gymnasieskola och komvux. Utmärkelsen går till personer som visat stor skicklighet i det pedagogiska arbetet och som på kreativa sätt använt litteratur för lärande.

Genom utmärkelsen vill kommunen uppmuntra och premiera gott pedagogiskt arbete och lyfta fram goda exempel på utvecklingsarbete som utgår från läroplanerna och Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram.

Utmärkelsen är på 40 000 kronor som fördelas jämnt mellan de sex vinnarna och kan nyttjas för kompetensutveckling som gagnar verksamheten och/eller pristagaren.

Här är alla pristagare med motiveringar till varför de får ta emot utmärkelsen.

 

Förskolan

 

Eva Söderkvist Gallén, Hällsbo förskola

Eva är lösningsorienterad och tydlig i sin kommunikation med både barn, föräldrar och kollegor. Hon skapar trygga och demokratiska barngrupper där barnen kommer hem med nya kunskaper och lust att fortsätta lära. Evas personlighet utstrålar professionalism och trygghet.

Jessica Åhnberg, Ängsbo förskola

Jessica ser och hjälper barn att utvecklas utifrån varje individs specifika förutsättningar. Hon håller alltid en mycket hög pedagogisk nivå oavsett förutsättningar och är oerhört omtyckt av såväl barn som föräldrar.

 

Grundskolan

 

Josephine Almesjö, Odensala skola

Josephine är alltid glad och ser till barnens olika egenskaper och att olikheter berikar. Hon är energisk och engagerad samt har fokus på barnens bästa. Hon sprider glädje i att vilja lära sig mer samt är duktig på att hålla barnens intresse på topp. Josephine är en uppskattad pedagog av såväl elever som föräldrar.

Magnus Eriksson, S:t Olofs skola

Magnus har ett utmärkt pedagogiskt förhållningssätt att lära ut kunskap till sina elever. Han har en bra kommunikationsförmåga och får eleverna att prestera sitt bästa. Magnus lektioner är både roliga och välstrukturerade, samt att han har hundra procent omtanke till elevernas inlärning.

 

Gymnasieskolan

 

Stefan Malmström, Arlandagymnasiet

Stefan är en välplanerad och motiverande lärare som vill se sina elever lyckas. Han är positiv och engagerad i sitt arbete. Stefans relation till eleverna grundar sig på tillit och glädje, vilket gör att lärandet blir öppet och roligt. Han är en väldigt glad, hjälpsam, omtänksam och vänlig lärare. Stefan bryr sig om sina elever, ser till att alla hänger med och låter eleverna hitta sitt bästa arbetssätt. Han motiverar och hjälper till för att alla ska lyckas och nå sina olika mål. Stefans har ett varmt hjärta, är snäll och är en stor glädjespridare.

Catarina Arnell, SSHL

Catarina har ett otroligt engagemang och brinner verkligen för att lära ut. Hon är en empatisk och duktig mattelärare som verkligen ger sitt allt och hjälper alla elever att lyckas. Hon är tydlig i sin undervisning. Med en gedigen pedagogisk kunskap, i kombination med att vara idérik, är Catarina oerhört duktig på att genomföra lyckade specialanpassningar för elever med svårigheter. Både i och utanför klassrummet.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan