Lediga tomter

Genom tomt- och huskön kan privatpersoner erbjudas tomter eller färdigproducerade småhus med äganderätt eller bostadsrätt.

Sigtuna kommun har tagit beslut att Från och med den 1 januari 2022 kommer Sigtuna kommuns tomt- och huskö administreras av Sigtuna Bostadsförmedling AB. I samband med det kommer kösystemet att digitaliseras.

Detta gör vi För att få en effektivare hantering av kön och hur erbjudanden presenteras. Sigtuna Bostadsförmedling AB är ett fristående dotterbolag till SigtunaHem AB och ägs av Sigtuna kommun. Försäljning av kommunala tomter kommer att hanteras av samhällsbyggnadskontoret i Sigtuna kommun.

Du som redan står i tomt- och huskön behöver än så länge inte göra någonting för att ha kvar din plats i kön. Information kommer att skickas till dig och ges här när du behöver anmäla dig i det nya systemet där din kötid omvandlas till köpoäng. Du kommer inte att få en avi på avgiften från Sigtuna kommun utan efter din registrering betala direkt i Sigtuna Bostadsförmedling AB:s system.

För dig som vill ställa dig i kön gäller samma förfarande sedan tidigare till dess att det går att anmäla sig direkt på Sigtuna Bostadsförmedling AB:s, vilket preliminärt beräknas vara möjligt under februari 2022. Anmäler du dig till kön under 2021 kommer du att betala årsavgiften för 2021 till Sigtuna kommun.

Har du några frågor kan du höra av dig till Sigtuna kommuns kontaktcenter på kontaktcenter@sigtuna.se eller via telefon på: 08-591 260 00.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.