Simskolor och kurser

Fotograf: Sigtuna Kommun

Boka simskola via webben

Barnsimskola

Simskolor för barn födda 2016 eller tidigare. Åldersgränsen är satt enligt forskares rekommendationer gällande motorisk utveckling och inlärningsförmåga. Vi har olika simskolegrupper beroende på ditt barns vattenvana och simkunskaper, samt Vattenvana & Lek (barn födda 2018 eller tidigare).

Nästa simskola är vårens.simskola som startar vecka 5 .Platserna släpps vecka 3. Kursen är 10 gånger.

Endast webbokning eller betalning i reception.

Anmälan är bindande.

Anmälan till barnsimskola via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller genom receptionen på Midgårdsbadet. Betalning sker i samband med bokning.

Information till föräldrar Word, 119.5 kB.

Simskolegrupper för barn

Vattenvana & Lek: Fokus på vattenvanan och leken men provar även på arm- och bentag för de barn som vill. Målet är att lära sig vattenvana. För barn födda 2015-2018.

Droppen: För barn som behöver öva på vattenvana, arm- och bentag. Målet är att kunna simma minst 5 meter på grunt vatten utan hjälpmedel.

Bläckfisken: För barn som simmar minst 5 meter på grunt vatten utan hjälpmedel. Målet är att simma minst 10 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Pingvinen: För barn som simmar minst 10 meter på djupt vatten utan hjälpmedel. Målet är att simma minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Guldfisken: För barn som simmar minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel. Målet är att klara vattenprovet: 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Teknik & crawl: För barn som klarat vattenprovet, 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel, och som vill träna upp en bättre simteknik samt lära sig grunderna för crawl. Bokning endast genom simskoleansvarig.

Skicka e-post till simskoleansvarig

Specialsimskola: För barn med funktionsvariationer och för döva barn eller med hörselnedsättning. Se mer information längre ned på sidan.

Vuxensimskola

Nästa simskola är vårens simskola som startar vecka 5. Kursen är 10 stycken tillfällen. Kontakta simskoleansvarig för bokning eller boka i receptionen på Midgårdsbadet från och med vecka 1. 

Skicka e-post till simskoleansvarig

För vuxna med funktionsvariationer finns en särskild simskola. Se mer information längre ned på sidan.

Teknik- och crawlkurser

Nästa teknik- och crawlkurser startar vecka 5. Kurserna är 10 gånger och går att boka från och med vecka 3. Kurserna är för vuxna från 16 år som har förkunskaper och kan simma minst 50 meter bröstsim.

Teknik- och crawlkurserna är för dig som vill förbättra din simteknik. Crawlkurs för dig som vill lära dig crawla eller vill förbättra din crawlteknik. Teknikkurs på okänt vatten för er som vill satsa på Vansbrosimmet eller liknande.

För info om simskolorna samt bokning av restplatser och vuxensim kontakta simskoleansvarig.

Skicka e-post till simskoleansvarig

Babysim

Bebis simmar under vattnet. Fotograf: Filippa Röytää

Fotograf: Filippa Röyttä

Nästa babysimskola startar vecka 5. Platserna är släppta. Anmälan via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i receptionen. Betalning sker i samband med anmälan.

  • 10 gånger.
  • Fredagar.
  • Anmälan är bindande.
  • Barnen ska väga minst 4 kilo, ha läkt navel och vara minst 8 veckor gamla.

Två handledare deltar.

Information innan det är dags att börja Babysimma

Vänj gärna din bebis med att succesivt bada i svalare vatten än vanligt, i bassängen är temperaturen ca 32 grader.
Ta med handdukar, extra blöja, lås till skåp, badbyxa/badblöja (finns att köpa på Midgårdsbadet)
Barnvagnen parkerar man innanför spärrarna, lämna ej värdesaker.
Skötbäddar finns i alla utrymmen, omklädningsrummen, duschrummen och vid bassängen,
Vuxna duschar men inte bebis!
Mer info ges vid första lektionen.

Texter till sångerna Pdf, 261.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Vattenvana & Lek Mini

För barn 2 år upp till 4 år. Vi leker och sjunger samt övar vattenvana.

Nästa simskola startar vecka 5. Platserna släpps vecka 1. Anmälan till Vattenvana & Lek Mini via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i receptionen. Betalning i samband med anmälan.

  • 10 gånger.
  • Fredagar klockan 14.30.
  • Föräldrarna är med i vattnet.

Två handledare deltar.

Kontakt för babysim och Vattenvana & Lek Mini

Skicka e-post till babysimansvarig

Specialsimskolor

specialsimskola

Fotograf: Sigtuna Kommun

För barn med funktionsnedsättning inkl. döva barn och barn med hörselnedsättning

Nästa simskola startar vecka 5. Anmälan kan göras från och med vecka 1. Barnsimskolan riktar sig till barn i åldrarna 6-15 års ålder. Simskolan riktar sig till barn som av olika anledningar inte klarar av att vara med i den ordinarie simskolan. Tolk bokas av någon av föräldrarna i simskolegruppen vid behov. Simskolan för barn är tisdagar och torsdagar kl 18.15 och lördagar 10.15. Under dessa tillfällen kommer deltagarna att få kunskap i att lära sig ta sig fram i vattnet och om möjligt lära sig simma.

Grupperna på våra specialsimskolor för barn är små, max fyra deltagare. Det är två simlärare som håller i undervisningen. För de som behöver får gärna en anhörig vara med i vattnet också. Anmälan till specialsimskolor via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i receptionen. Betalning sker i samband med anmälan.

För vuxna med funktionsnedsättning

Nästa simskola startar vecka 5 torsdagar kl 19.00. Simskolan riktar sig till alla vuxna från 16 år som av olika anledningar inte klarar av att vara med i en ordinarie simskola. Under tio tillfällen kommer deltagarna att få kunskaper i att lära sig att simma.

Grupperna på våra specialsimskolor för vuxna från 16 år är små, max fyra deltagare. Det kommer att vara två simlärare som håller i undervisningen. För de som behöver får gärna en anhörig vara med i vattnet också. Nästa simskola startar vecka 5. Anmälan kan göras från och med vecka 1. Anmälan till specialsimskolor via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i receptionen. Betalning sker i samband med anmälan.

Kontakt för specialsimskolor

För information om specialsimskolor, kontakta simskoleansvarig.

Skicka e-post till simskoleansvarig

Andra simskolor i kommunen

Sigtuna kommun erbjuder även simskolor på Sigtuna Fritidscenter.

Simskolor på Sigtuna Fritidscenter

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.