Simskolor och kurser

Vi erbjuder simskolor för barn i olika åldrar.

Barnsimskola

Information om innestående Barnsimskola:

Pga den rådande sitautionen har vi inte någon möjlighet att slutföra simskolan denna termin. Därför beslutar vi att återbetala resterande gånger. För att få återbetalning behöver ni skicka ett mail till marie.ekberg@sigtuna.se där ni informerar om följande:

  • Barnets namn
  • Vilken tid och dag barnet gick i simskola
  • Förälders namn och personnummer 10 siffror(den som ska ha utbetalningen)
  • Fullständig adress
  • Bankens namn
  • Bankkontonummer med clearingnummer

Simskolor för barn födda 2014 eller tidigare. Åldersgränsen är satt enligt forskares rekommendationer gällande motorisk utveckling och inlärningsförmåga. Vi har olika simskolegrupper beroende på ditt barns vattenvana och simkunskaper, samt Vattenvana & Lek (barn födda 2016 eller tidigare).

När nästa simskola startar är beroende på när vi öppnar simhallarna igen. Platserna släpps 2 veckor innan kursstart. Kursen är 10 ggr. 

Anmälan genom länken högst upp på sidan eller genom receptionen på Midgårdsbadet eller Sigtuna Fritidscenter.

Betalning sker i samband med bokning.

Simskolegrupper övriga simskolor

Vattenvana & Lek

Fokus på vattenvanan och leken men provar även på arm- och bentag för de barn som vill. Målet är att lära sig vattenvana. För barn födda 2014-2016 (endast på Midgårdsbadet).

Droppen

För barn som behöver öva på vattenvana, arm- och bentag. Målet är att kunna simma minst fem meter på grunt vatten utan hjälpmedel (endast på Midgårdsbadet).

Bläckfisken

För barn som simmar minst fem meter på grunt vatten utan hjälpmedel. Målet är att simma minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Guldfisken

För barn som simmar minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel. Målet är att klara vattenprovet; 200 meter, 150 meter bröstsim + 50 meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Teknik & Crawl

För barn som klarat vattenprovet, 200 m, 150 m bröstsim + 50 m ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel och vill träna på bättre simteknik samt lära sig grunderna för crawl. Bokning endast genom simskoleansvarig.

Betalning i samband med anmälan. Anmälan är bindande.

Information till föräldrar: Pdf, 93.8 kB.

Simskoleansvarig: cecilia.tengbom-berg@sigtuna.se

Barnpoolen på Sigtuna Fritidscenter. Fotograf: Sigtuna kommun

Barnpoolen på Sigtuna Fritidscenter. Fotograf: Sigtuna kommun

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.