Simskolor och kurser

Sigtuna Fritidscenter erbjuder simskolor för barn i olika åldrar.

Barn simmar under vattnet.

Boka simskola via webben

Barnsimskola

Simskolor finns för barn födda 2017 eller tidigare. Åldersgränsen är satt enligt forskares rekommendationer gällande motorisk utveckling och inlärningsförmåga. Vi har olika simskolegrupper beroende på ditt barns vattenvana och simkunskaper. Vi har även Vattenvana & Lek för barn födda 2018-2019 på Midgårdsbadet.

Vårens simskola startar vecka 18. Anmälan till barnsimskola via länken nedan eller i receptionen på Midgårdsbadet eller Sigtuna Fritidscenter. Betalning sker i samband med bokning. Platserna släpps vecka 16. Kursen är 6 tillfällen.

Anmälan till barnsimskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simskolegrupper för barn

Vattenvana & Lek

Fokus på vattenvanan och leken men provar även på arm- och bentag för de barn som vill. Målet är att lära sig vattenvana. För barn födda 2018-2019. Gruppen är på Midgårdsbadet.

Droppen

För barn som behöver öva på vattenvana, arm- och bentag. Målet är att kunna simma minst fem meter på grunt vatten utan hjälpmedel. Gruppen är på Midgårdsbadet.

Bläckfisken

För barn som simmar minst fem meter på grunt vatten utan hjälpmedel. Målet är att simma minst tio meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Pingvinen

För barn som simmar minst tio meter på djupt vatten utan hjälpmedel. Målet är att simma minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Guldfisken

För barn som simmar minst 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel. Målet är att klara vattenprovet: 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.

Teknik & crawl

För barn som klarat vattenprovet, 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel, och som vill träna upp bättre simteknik samt lära sig grunderna för crawl. Bokning endast genom simskoleansvarig.

Betalning i samband med anmälan. Anmälan är bindande.

Information till föräldrar Pdf, 101.5 kB.

Skicka e-post till simskoleansvarig

Andra simskolor i kommunen

Sigtuna kommun erbjuder även simskolor på Midgårdsbadet, bland annat erbjuder vi specialsimskolor för barn och vuxna med funktionsnedsättning inkl. döva barn eller barn med hörselnedsättning.

Simskolor på Midgårdsbadet

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.