Fritidsbanken

Snart öppnar Fritidsbanken i Sigtuna kommun. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar för utlåning. Har du begagnad sport- och fritidsutrustning går det bra att lämna in den till oss.

Diverse sport- och fritidsutrustning mot en vit bakgrund. Flytväst, ridhjälm, simfötter, med mera.

Skänk utrustning

Har du sport- och fritidsutrustning som inte längre används? Vi tar tacksamt emot all typ av sport- och fritidsutrustning för att kunna låna ut den gratis till andra personer. Underlätta gärna sorteringen för oss genom att exempelvis knyta ihop skridskor och fotbollsskor som hör ihop.

Insamling på simhallarna

Du kan lämna in begagnad utrustning i Fritidsbankens kärl på Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter. Du kan lämna utrustningen under badens ordinarie öppettider.

Midgårdsbadets öppettider

Sigtuna Fritidscenters öppettider

Insamling på återvinningscentralen

Från och med den 2 oktober kan du lämna in din begagnade utrustning på återvinningscentralen i Märsta. Du kan lämna utrustningen i vår bemannade insamlingscontainer mellan klockan 11 och 15 på lördagar och söndagar. Containern står placerad vid anläggningens återbruksdel.

Om återvinningscentralen på Sigtuna Vatten & Renhållnings webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Låna utrustning

När Fritidsbanken har öppnat kommer alla som vill att kunna låna sport- och fritidsutrustning från oss, gratis i upp till 14 dagar. Då kommer det att finnas mer information på denna sida om hur du går tillväga för att låna utrustning.

Om Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du låna allt du behöver för en aktiv fritid, till exempel skidor, skridskor, inlines och rockringar. Alla kan låna och allt är gratis. All utrustning som lånas ut är begagnad och samlas in via Fritidsbankens insamlingsställen. Smart för plånboken och bra för miljön!

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang. Den första Fritidsbanken startades år 2013 i Värmland. Nu finns Fritidsbanken på orter över hela landet.

Mer information på Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsbanken i Sigtuna kommun drivs av kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Just nu letar vi efter en lämplig lokal att öppna Fritidsbankens verksamhet i.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.