Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar för utlåning. Alla får låna, allt är gratis, återanvänd utrustning! Har du begagnad sport- och fritidsutrustning går det bra att lämna in den till oss. Här hittar du information om våra öppettider och annat bra att veta.

Fritidsbankens interiör med hyllor fulla av sport- och fritidsutrustning.

Fritidsbankens lokal. Foto: Sigtuna kommun

Hitta hit

Fritidsbanken i Sigtuna kommun hittar du på Stationsgatan 4 i Märsta.

Öppettider

Påsktider:
Ons 27/3: 13.00-17.00
Torsdag 28/3: 11.00-17.00
Fredag: 29/3: Stängt
Lördag: 30/3 11.00-15.00

Ordinarie öppettider:

Dag

Tid

Onsdagar

13.00-17.00

Torsdagar

13.00-19.00

Fredagar

13.00-17.00

Lördagar

11.00-15.00

Söndagar stängt


Låna utrustning

På Fritidsbanken kan alla som vill låna sport- och fritidsutrustning gratis i upp till 14 dagar. Du kan låna allt du behöver för en aktiv fritid, till exempel skidor, skridskor, inlines och rockringar. All utrustning som lånas ut är begagnad och samlas in via Fritidsbankens insamlingsställen. Smart för plånboken och bra för miljön!

Lagersaldo

På Fritidsbankens webbplats kan du hitta aktuellt lagersaldo och se vilken utrustning vi har i lager just nu.

Lagersaldo på Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats.

Utlåning på andra platser

Valsta torg

Vid skollov och vissa helger lånar vi ut skridskor, inlines, rullskridskor och annat kul vid aktivitetsplanen/konstisbanan på Valsta torg. För alla åldrar, gratis att vara med.

Lovaktiviteter

Pinbackshallen (Ishallen)

Fritidsbanken har hand om låneutrustningen i ishallen. Här kan du som privatperson, skola, fritidshem m.f. låna skridskor, hjälmar och olika sorters skridskostöd/balanshjälpmedel helt kostnadsfritt. Instruktioner hur man lånar finns vid vår utlåningsstation nere på läktarsidan i A-hallen. Uppskyltat med Fritidsbanken.

Skridskostöd i olika modeller finns att låna i Pinbackshallen för alla som vill testa att använda ett stöd på isen. Vi har även anpassad utrustning för personer med funktionsnedsättning, exempelvis skridskokälkar som även de kan lånas i ishallen. Prata med personal i ishallen. Om inte vaktmästaren är på plats finns telefonnummer på dörren till vaktmästeriet.

Tider allmänhetens åkning

Pop Up

Vi är ute på olika aktiviteter där vi kan bidra till roliga aktiviteter. På sommaren brukar vi besöka olika badplatser med mera. För att få reda på när du kan hitta oss på andra platser, håll utkik i evenemangskalendern eller följ oss på Instagram @fritidsbankensigtuna.

Evenemangskalendern

Låneutrustning i Pinbackshallen

Låneutrustning i Pinbackshallen

Skänk utrustning

Har du sport- och fritidsutrustning som inte längre används? Vi tar tacksamt emot all typ av sport- och fritidsutrustning som är hel och fungerar för att kunna låna ut den gratis till andra personer. Underlätta gärna sorteringen för oss genom att exempelvis knyta ihop skridskor och fotbollsskor som hör ihop.

Insamling på Fritidsbanken

Du kan lämna in utrustning till oss i Fritidsbankens lokaler på Stationsgatan 4 i Märsta under våra öppettider.

Öppettider

Insamling på simhallarna

Du kan lämna in begagnad utrustning i Fritidsbankens kärl på Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter. Du kan lämna utrustningen under badens ordinarie öppettider.

Midgårdsbadets öppettider

Sigtuna Fritidscenters öppettider

Insamling på återvinningscentralen

Du kan också lämna din begagnade utrustning i Fritidsbankens container på återvinningscentralen på Voltgatan 27 i Märsta. Containern bemannas av Återbrukets personal på måndagar, tisdagar och fredagar mellan klockan 12.00-14.00.

Insamling Mötesplatsen Valsta centrum

Insamlingskärl finns inne på Mötesplatsen.

Kontakta oss

Under Fritidsbankens öppettider kan du ringa till oss direkt på telefonnummer 08-597 832 72.

Ring Fritidsbanken

Mejla Fritidsbanken

Under tider då Fritidsbanken har stängt kan du kontakta kommunens kontaktcenter. Du kan ringa till kommunen under kontaktcentrets öppettider.

Kontakta kommunens kontaktcenter

Du kan också följa Fritidsbanken på Instagram och Facebook @fritidsbankensigtuna

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang. Den första Fritidsbanken startades år 2013 i Värmland. Nu finns Fritidsbanken på över 100 platser runt om i hela landet.

Mer information på Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsbanken i Sigtuna kommun drivs av kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Fritidsbanken aktiviteter på Valsta torg är en del i kommunens satsning Samhällsbyggnadslyftet.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.