Sigtuna

I Sigtuna finns sporthallarna Prästängshallen och Sigtuna Fritidscenter.

Prästängshallen

Fasaden på Prästängshallen

Fotograf: Björn Leijon

Prästängshallen erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. I anläggningen finns en stor sporthall med läktare, Dojo och en tennishall. Uteidrotten i området har möjlighet att byta om här. Det finns också mötes- och konferensrum och kanslilokaler till föreningarna som är verksamma i huset.

Sporthallen

Sporthallen är 40x20 meter med läktare för 350 personer.
Här har olika föreningar bokade aktiviteter. Sigtuna IF och Sigtuna Basketbollklubb är två av de största föreningarna. Sporthallen används främst för innebandy, handboll och basket.

Dojo

I Dojon finns två matchområdesmattor.  Sigtuna Judoklubb bedriver sin verksamhet här.

Tennishall

På baksidan av Prästängshallen  har Sigtuna Tennisklubb (Sigtuna TK) sina egna banor. Sigtuna TK äger sin anläggning och det finns fyra tennisbanor, läktare, omklädningsrum och bastu.
Är du intresserad av att hyra tider eller veta mera om just tennisen, kontakta Sigtuna TK.

Hitta hit till Prästängshallen

Besöksadress: John Åkerlunds väg 10

Den tidigare parkeringen vid förlängningen av Prästängsvägen i  norra delen av området  är numera en del av Ansgarsvallens sportfält. Observera de  parkeringsbestämmelser som gäller vid besök till Prästängshallen och Ansgarsvallen.

Det är stoppförbud på Prästängsvägen, all fordonstrafik in till området sker via John Åkerlundsväg som är anpassad för av- och pålastning samt parkering.

Sigtuna Fritidscenter

Sigtuna Fritidscenter innehåller både en sporthall och en simhall. I sporthallen spelas det bland annat innebandy, futsal och basket.

Simhallen i Sigtuna Fritidscenter