Märsta

I märsta hittar du fotbiollsplaner på Midgårdsvallen, Odensala IP och Skepptuna IP.

Midgårdsvallen

Midgårdsvallen är kommunens största idrottsfält med allt från sporthall, fotbolls- och friidrottsarena, konstgräsplaner och andra anläggningar.  Midgårdsvallen och Midgårdsbadet i närheten ligger centralt  i Märsta. Sportfältet invigdes 2005.

Midgårdsvallen består av en huvudidrottsplats med en gräsplan på 105x65 meter och allvädersbanor, en uppvärmd konstgräsplan, kastplan för friidrott, konstgräsplan för amerikansk fotboll, en BMX-bana samt gräsytor med ett flertal 5- och 7-manna planer för fotboll.

Läktare med 400 sittplatser

Huvudarenan har en läktare med 400 sittplatser under tak, det finns handikapplatser. Läktaren har ett sekretariat, pressrum och pressplatser med telefon och möjligheter till internetuppkoppling. Fyra omklädningsrum, domarrum, sjukrum, förråd, kiosk och  handikappanpassade toaletter.
För friidrotten finns en övningskastplan som är 116x68 meter. Delvis uppvärmd för att möjliggöra träning stor del av året.
På sportfältet finns ytterligare byggnader, i två av dem håller fem aktiva föreningar till. Märsta IK, IFK Märsta, Märsta BMX, FC Arlanda samt Arlanda Jets. Dessa föreningar har sina kanslilokaler på Atletvägen 9 och 11.

Konstgräsplanen som är uppvärmd och elbelyst, är tillgänglig för samtliga kommunens fotbollsföreningar även under den kalla delen av året. Arlanda Jets spelar sina hemmamatcher på den elbelysta konstgräsplanen för amerikansk fotboll. Märsta BMX klubb tränar och tävlar på BMX-banan.

Hitta hit

Det finns goda möjligheter att ta sig till Midgårdsvallen från Märsta centrum till fots eller med cykel. Busshållplatser finns inom gångavstånd och det finns gott om parkeringsplatser för bilburna besökare.

Besöksadress: Atletvägen 21, Märsta

Odensala IP

Odensala IP har två fotbollsplaner med naturgräs, fik och omklädningsrum. Naturgräsplanerna är 105x65 meter respektive 100x60 meter. På området finns även omklädningsrum med duschar. I anslutning till idrottsplatsen har SK Wigör klubbhus med kansli och servering.

Hitta hit

Besöksadress: Odensala Herresta 131

Telefon:08-591 432 19

Skepptuna IP

Skepptuna IP har tre fotbollsplaner och omklädningsrum vid Skepptuna bygdegård. En gräsplan 100x60 meter, en grusplan 95x60 meter och en knatteplan gräs 60x40 meter.
Här finns även omklädningsrum med dusch.

Hitta hit

Besöksadress: Skepptuna IK (Bygdegården)

Telefon:08-512 991 21

Lag tränar fotboll på Midgårdsvallen

Fotograf: Björn Leijon