Sommarens mötesplats - skapa, läs och träffa vänner på &Konst i Valsta

2019-05-24

Biblioteket i Valsta centrum stänger 3 juni för att öppna upp igen den 5 augusti.
Anledningen till detta är att fuktskador i golv och delar av väggar måste åtgärdas.
Under tiden som ingreppen görs, flyttar många av verksamheterna ett stenkast bort till den gamla simhallen i Valsta, där &Konst håller till sedan början av året.

Läs mer om sommarens aktiviteter i Valsta:www.sigtuna.se/sv/s_Nyhetsarkiv/bibliotek-sommarstanger.

T.f bibliotekschef Sherrie Rahimi säger:

- Sedan Valsta bibliotek öppnade tidigare i år har det framför allt varit en populär mötesplats. Under sommaren när biblioteket är stängt tänker vi att den gamla simhallen lämpar sig utmärkt som mötesplats. Det kommer till exempel att gå fint att låna tidningar att läsa även där och vi kommer att ha personal på plats som kan ge biblioteksservice.

Vid lån av böcker finns biblioteken i Märsta, Rosersberg och Sigtuna.

Det var på grund av skadegörelse i Valsta Centrum i våras som utlöste sprinklersystemet. Vattenmassorna orsakade fuktskador i såväl biblioteket som cafédelen intill.

- Nu försöker vi se möjligheterna och laddar med massor av olika aktiviteter i Valsta. Det kommer att hända mycket spännande på &Konst under hela sommaren, men också på andra ställen i Valsta med allt från Nationaldagsfirande till 20-års jubileum av Valsta dagen, Valsta Night och midsommarfirande, säger Ann Blomqvist Estevez, kultur- och ungdomschef.

Även det nyöppnade Kontaktcenter, som ligger i Valsta bibliotek, drabbas av golvbytet i lokalen och tvingas hålla stängt till och med 5 augusti. Invånare som behöver hjälp av kommunvägledare hänvisas till kommunens två andra Kontaktcenter, det i kommunhuset i Märsta och det i Drakegården i Sigtuna.

För öppettider och aktiviteter på &Konst:
http://valstakonst.se/om/

För öppettider på biblioteken:
https://bibliotek.sigtuna.se/web/arena

För öppettider på våra kontaktcenter:
https://www.sigtuna.se/Om-Sigtuna-kommun/Kontakta_Sigtuna_kommun/

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan