Brobygget

Drop-in-sport och kul för barn och unga med Brobyggets ledare. Gratis att vara med. Öppet för alla. Brobygget arrangeras i samverkan mellan ett antal olika aktörer och föreningslivet i Sigtuna kommun. Syftet är att erbjuda en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott.

Brobyggets logotyp

Brobygget – By Night

På helgkvällar för dig från 13 år och uppåt

Brobygget – By Night är Brobyggets aktiviteter för ungdomar från 13 år och uppåt på fredagar och lördagar. Självklart är alla Brobyggets aktiviteter drogfria och Brobyggets ledare finns på plats.

Brobygget – By Night arrangeras i Vikingahallen från oktober till och med april sedan ett antal år tillbaka. Alla ungdomar från 13 år är välkomna att komma och prova på olika sporter och aktiviteter, spela turneringar, schack, FIFA eller bara umgås. Aktiviteterna är gratis för alla och ingen föranmälan krävs.

 • Fredagar och lördagar mellan klockan 20.00-23.00. OBS! Under skollov kan andra öppettider gälla.
 • Ålder 13 år och uppåt.
 • Drop-in, ingen föranmälan krävs.
 • I Vikingahallen.

Brobygget – Sportis

Öppna sport- och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar

Brobygget – Sportis är öppna aktiviteter med fokus på sport och rörelse som arrangeras i samverkan med föreningar ute på olika idrottsanläggningar där man kan prova på olika sporter som leds av föreningsledare på plats. Aktiviteterna är gratis och inget medlemskap krävs. Se närmare information om olika sportisaktiviteter nedan.

Hockeysportis med Wings HC

Drop-in för alla barn och ungdomar mellan 5 till 15 år som vill prova på ishockey. Ledare från Wings Hockey Club finns på plats. Möjlighet finns att låna skridskor och hjälm.

 • Fredagar mellan klockan 14.00-16.30 sista tillfälle: 22 mars 2024. OBS! Under skollov kan andra öppettider gälla.
 • För alla mellan 5-15 år.
 • Drop-in, ingen föranmälan krävs.
 • I Pinbackshallens A-hall.

Fritidshem är också varmt välkomna men skicka gärna ett mejl och meddela i förväg att ni kommer och hur många.

Skicka e-post till pontus.andersson@wingshockey.se

Basketsportis med Sigtuna basket

Sigtuna basket kör öppna hallar för alla som vill testa att spela basket.
Bollar och ledare finns på plats så det enda som krävs är inneskor och spelsug!

 • Klockan 16.00-18.00 för dig upp till 13 år, klockan 18.00-20.00 för dig mellan 13 och 18 år.
 • Ingen anmälan behövs
 • 23/3 Steningehöjdens sporthall
 • 11/5 Steningehöjdens sporthall
 • 8/6 Steningehöjdens sporthall
 • 25/5 Steningehöjdens sporthall
 • 13/4 Steningehöjdens sporthall

Sigtuna basket Länk till annan webbplats.

Stallsportis hos Sigtunabygdens Ryttarförening

Öppet för alla mellan 7-15 år att komma och umgås med våra ledare och hästar i stallmiljö. Här hittar vi på roliga saker som till exempel käpphästhoppning, pyssel med hästarna och mys i stallet. (Observera att ridning ej erbjuds.)

 • Måndagar mellan klockan 14.00-16.30. Observera att under skollov kan andra tider förekomma.
 • För alla mellan 7-15 år.
 • Skicka gärna ett mejl till sigtuna.ridskola@telia.com och skriv att du kommer.
 • Helgestabodarna Stuteri, Alby 120, Sigtuna. Buss 579 stannar precis vid stallet, hållplats Sigtuna Säteri.

Grupper från Fritidshem är varmt välkomna, men obligatoriskt att mejla (se ovan mejladress) och boka en tid och meddela hur många som kommer.

Brobyggets lovaktiviteter

Brobygget erbjuder som regel också aktiviteter för barn och ungdomar på skolloven i olika sporthallar och Valsta torg. Mer information om detta dyker upp i samband med loven på kommunens lovsidor här på webbplatsen.

Lovverksamhet

Brobygget och Fritidsbanken på Valsta torg

Som en del av kommunens trygghetssatsning kallad Samhällsbyggnadslyftet, ordnar Brobygget i samarbete med Fritidsbanken olika aktiviteter på Valsta torg. Vintertid lånas skridskor, hjälmar ut gratis till alla som vill åka. Under sommarhalvåret lånas det ut rullskridskor, inlines, minitennisrack och nät, hopprep med mera. Allt är gratis att låna och fri entré för alla som vill vara med. Olika föreningar bjuds in att visa upp sina sporter för att inspirera barn och unga att hitta en passande aktivitet. Brobyggets unga ledare från föreningslivet bemannar den utlåningskiosk som är belägen vid aktivitetsytan på torget.

Öppet klockan 12.00-16.00 jullov, sportlov, sommarlov. Lördagar och söndagar klockan 12.00-16.00 under datum som publiceras på kommunens Evenemangskalender.

Om Brobygget

Brobygget arrangeras i samverkan mellan Sigtuna kommun, SigtunaHem, Vi är Valsta, Trygg i Märsta, Hyresgästföreningen Sigtuna och RF-SISU Uppland. I samarbete med föreningar i Sigtuna kommun erbjuder Brobygget en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott.

Brobyggets ledare

Brobyggets ledare är engagerade och goda förebilder. De kommer från de föreningar i kommunen som vill vara med och bidra till en meningsfull fritid för kommunens barn och unga genom att arrangera aktiviteter som en del av Brobygget.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.