Ungdomars inflytande

På fritidsgårdarna är det du som ungdom som styr vilka aktiviteter och projekt som ska finnas.

Ungdomars initiativ

Har du en idé du vill förverkliga är det bara att prata med fritidsledarna. Deras jobb är att coacha dig och dina kompisar när ni genomför ert projekt. Alla idéer är välkomna, stora som små. Här står ungdomars delaktighet i centrum.

Gårdsråd

Fritidsgårdarna har också gårdsråd där ungdomar och fritidsledare träffas och diskuterar vad som ska hända på fritidsgården och andra viktiga frågor.

Vill du vara med? Kom in till oss på fritidsgårdarna eller kontakta oss på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ungt arrangemang - ungdomsstipendium

Ungdomsstipendium är till för dig som inte är aktiv i en förening, mellan 13-19 år och vill genomföra någon typ av arrangemang eller projekt. Vill du till exempel ordna en konsert, teaterföreställning, fotbollsturnering eller starta en mötesplats? Är arrangemanget öppet för andra unga? Då kan du söka ungdomsstipendium.

Vad måste du tänka på när du söker ungdomsstipendium?

  • Du som söker är ansvarig för projektet men det måste finnas en vuxen person som hjälper dig att förverkliga din idé. Det kan vara en fritidsledare, förening, ungdomsledare eller företag.
  • Aktiviteten ska genomföras i Sigtuna kommun och maxbeloppet du kan söka är 5 000 kronor.
  • Aktiviteten ska vara öppen så att andra unga kan delta.

Ansökan om ungdomsstipendium gör du via en särskild ansökningsblankett. Blanketten kan du beställa via e-post: kulturochfritid@sigtuna.se

Mer information om Ungt arrangemang - ungdomstipendium

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.