Brobygget

Brobygget är ett koncept som arrangeras i samverkan mellan ett antal olika aktörer och föreningslivet i Sigtuna kommun. Syftet är att erbjuda en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott.

Brobygget – By Night

På helgkvällar för alla över 13 år

Brobygget – By Night är Brobyggets aktiviteter för alla över 13 år på fredagar och lördagar mellan klockan 20.00-23.00. Brobygget – By Night arrangeras i Vikingahallen från oktober till och med april sedan ett antal år tillbaka.

Alla ungdomar från 13 år är välkomna att komma och prova på olika sporter och aktiviteter, spela turneringar, schack, FIFA eller bara umgås. Aktiviteterna är gratis för alla och ingen föranmälan krävs. Självklart är alla Brobyggets aktiviteter drogfria och Brobyggets ledare finns på plats.

Brobygget – Sportis

I anslutning till skoltid för alla upp till 13 år

Brobygget – Sportis är Brobyggets aktiviteter för alla upp till 13 år på vardagar i anslutning till skoltid. Brobygget – Sportis arrangeras både som öppen sporthall för alla barn som vill komma och prova på olika sporter och lekar efter skolan och i bokade lokaler för och i samverkan med skolornas fritidsverksamhet.

Brobygget på Valsta torg

Utomshusaktiviteter för alla åldrar

Nu finns Brobyggets verksamhet också även utomhus på Valsta torg. Varje dag på sommarlovet mellan klockan 12.00-16.00 fram till sommarlovets slut den 13 augusti. Fritidsbanken kommer att låna ut de sport- och fritidsprylar som behövs för att exempelvis prova på att åka inlines eller spela minitennis och Brobyggets ledare finns på plats samt delar ut mellanmål till alla yngre besökare.

Fritidsbanken

Brobyggets aktiviteter på Valsta torg är en del i Sigtuna kommuns satsning Samhällsbyggnadslyftet, som syftar till att minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Samhällsbyggnadslyftet

Brobyggets lovaktiviteter

Brobygget erbjuder som regel också aktiviteter för barn och ungdomar på skolloven i olika sporthallar samt utomhus. Mer information om detta dyker upp i samband med loven på kommunens lovsidor här på webbplatsen.

Lovverksamhet

Om Brobygget

Brobygget arrangeras i samverkan mellan Sigtuna kommun, SigtunaHem, Vi är Valsta, Trygg i Märsta, Hyresgästföreningen Sigtuna och RF-SISU Uppland. I samarbete med föreningar i Sigtuna kommun erbjuder Brobygget en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott.

Brobyggets ledare

Brobyggets ledare är engagerade och goda förebilder. De kommer från de föreningar i kommunen som vill vara med och bidra till en meningsfull fritid för kommunens barn och unga genom att arrangera aktiviteter som en del av Brobygget.

Brobyggets logotyp

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.