Scenkonst

Kommunen arrangerar scenkonst på flera scener och även på gator och torg och andra platser runt om i kommunen. Vi eftersträvar ett varierat och intressant utbud för alla åldrar med fokus på tillgänglighet och mångfald.

Innehåll på denna sida

Evenemang

Artiklarna - En dans och teaterföreställning om Barnkonventionen

Tisdag 19 november kl. 16.00 i Biokällan

I samband med att Barnkonventionen fyller 30 år visar vi "Artiklarna" en häftig dans- och teaterföreställning riktad till ungdomar i 12-15 års åldern och vuxna.
Vi som jobbar med Kultur och Ungdomar i Sigtuna kommun vill uppmärksamma och fira att Barnkonventionen fyller 30 år.
Den interaktiva föreställningen "Artiklarna" handlar om Barnkonventionens artiklar som ska skydda barns rättigheter runtom i världen och som dessutom blir lag i Sverige nästa år- kom och se och upptäck vilken artikel som blir din favorit!

Läs mer här: http://lottagahrtonprod.se/artiklarna/länk till annan webbplats

Det är gratis inträde. Boka din plats genom att maila till: claudia.lopez@sigtuna.se

Välkomna!


Familjeföreställning: Livet är nu med Jojje Wadenius

Lördag 30 november kl. 14.00 i Kulturumteatern

En härlig familjföreställning för 3-9 åringar med familjer!

En musikalisk och poetisk hyllning till livet här och nu, med små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. Låtar som handlar om hundar och pizza, om att känna sig arg eller ledsen och om NU - som svisch - just försvann. Konserten är baserad på den nyutgivna musikboken Livet är nu med dikter av Lotta Olsson, musik av Jojje Wadenius och Charlotte Ramels fina bilder.Georg ”Jojje” Wadenius är en legendarisk låtskrivare. Han har skrivit många barnvisor som har blivit klassiska och mycket uppskattade genom åren. Han är också känd över hela världen som stjärngitarrist och har samarbetat med många av de mest kända internationella artisterna. Trio X´ särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många olika genrer.

Pris: 100 kr

Köp biljett: https://www.nortic.se/dagny/show/76676

Arr: Kultur och Fritid

I Kulturumteatern visas föreställningar i större format, ofta med kända artister i olika genrer t ex. konserter, standup och teaterföreställningar. De senaste åren har en rad provföreställningar visats till fömånligt pris.
Lokalen hyrs också ut av andra arrangörer, föreningar och organisationer. Boka här.

Soppluncher

Kulturlänken, som är kaféet i samma byggnad som Märsta bibliotek, Kulturskolan och Träffpunkten har evenemang som soppluncher på fredagar med olika typer av underhållning, författarbesök, föreläsningar och olika föreningsarrangemang.

Barnens kulturdag

Under flera år har evenemanget Barnens kulturdag varit återkommande. En dag fylld med aktiviteter för barn och familj på Kulturtorget i Märsta centrum.

Familjeföreställning

Familjeföreställning i Kulturumteatern

Pantomimartist uppträder. Fotograf: Bengt Wanselius 

Föreställning med Pantomimteatern. Fotograf: Bengt Wanselius

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.