Kultur i förskola och skola

I Sigtuna kommun får barn och unga uppleva kultur inom förskola och skola genom Barnkulturprogrammet. Sigtuna museum & Art och biblioteket erbjuder också varierade barnaktiviteter och alla barn och unga är välkomna att besöka offentliga föreställningar på kommunens scener.

Innehåll på denna sida

Barnkulturprogrammet

Barnkulturprogrammet för 5- och 6-åringar i kommunen har funnits i många år och fyller en viktig demokratisk funktion då alla barn i de åldrarna får ta del av samma kulturupplevelser.

Varje termin får barnen se en teater, dans eller cirkusföreställning av hög kvalité. 6-åringarna får även se en föreställning med kulturskolan.

Konceptet ”Från koja till slott” lär 6-åringar hur det var att leva som rik och fattig förr i tiden. De får gå en guidad visning vid ett slott på våren och besöka torparbyn Viby by på hösten.

Sedan 2014 har kommunens 5-åringar fått besöka konstutställningar tillsammans med en kulturpedagog från Sigtuna Museum & Art. Barnen får därefter, under ledning av kulturpedagogen, själva skapa konst inspirerade av konsten de sett.

Skapande skola

För årskurs F-9 erbjuds olika kulturprojekt inom den statliga kultursatsningen Skapande skola.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.