Komvux som anpassad utbildning för dig som är 20 år eller äldre

Du som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada kan få studera på komvux som anpassad utbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

Vem får läsa på komvux som anpassad utbildning?

Det finns för dig som är 20 år eller äldre och som behöver stöd i dina studier på grund av en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada. Du ska också uppfylla detta:

  • Du är folkbokförd i Sigtuna kommun
  • Du saknar de kunskaper som utbildningen skulle ge
  • Du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Kurser på olika nivåer

Vi erbjuder kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Anpassad utbildning på grundläggande nivå ska ge vuxna kunskaper på en nivå som motsvarar den som utbildningen i anpassad grundskola (som tidigare kallades grundsärskola) ska ge. Anpassad utbildning på gymnasial nivå ska ge vuxna kunskaper på en nivå som motsvarar den som utbildningen på nationella program i anpassad gymnasieskola (tidigare gymnasiesärskolan) ska ge.

Här kan du studera i mindre grupp och med mycket stöd från lärare med specialpedagogisk kompetens.

Mer information finns på webbplatsen komvux anpassad utbildning i Sigtuna kommun.

Komvux anpassad utbildning

Ansökan för dig som är folkbokförd i Sigtuna kommun

Du som är folkbokförd i Sigtuna kommun och vill ansöka till komvus som anpassad utbildning som anordnas här i kommunen ska fylla i en blankett.

Blankett för ansökan komvux som anpassad utbildning i Sigtuna kommun Pdf, 628.6 kB, öppnas i nytt fönster.

När du har fyllt i ansökan ska du skriva ut den och lämna den till Sigtuna kompetenscenter, tillsammans med en kopia av dina betyg. Det går också bra att skicka ansökan och betyg per post, se adress under kontakt och öppettider. Öppnas i nytt fönster.

Ansökan för dig i annan kommun

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Sigtuna kommun ska du i stället använda denna blankett och skicka in den till din egen kommun. Din kommun beslutar om de betalar för utbildningen du vill gå och skickar sedan blanketten vidare till oss.

Blankett för ansökan till komvux som anpassad utbildning i Sigtuna kommun, folkbokförd i annan kommun Pdf, 682.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Ansökan till komvux som anpassad utbildning i annan kommun

Fyll i en ansökan för utbildningen du vill gå. Ansökan hittar du på respektive kommuns webbplats. I ansökan ska du tydligt tala om varför du vill gå utbildningen och vilket mål du har. Ansökan ska skrivas ut och lämnas till oss direkt eller skickas in per post.

Du ska också skicka med papperskopior på tidigare betyg i ansökan. Det gäller också betyg som du kanske har från Arlanda komvux eller Arlandagymnasiet.

När du har fyllt i ansökan ska du skriva ut den och lämna den till Sigtuna kompetenscenter, tillsammans med en kopia av dina betyg. Det går också bra att skicka ansökan och betyg per post, se adresser under kontakt och öppettider. Öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.