Lekplatser

Det finns 28 allmänna lekplatser runt om i Sigtuna kommun. Lekplatserna är fyllda med färgglada eller naturinspirerade kreativa lekmöjligheter som lockar barn i alla åldrar. På lekplatserna finns det möjlighet till mycket glädje genom lek och äventyr. Lekplatserna är omgivna av grönska och erbjuder möjlighet för vila och picknick, vilket gör dem till platser som kombinerar både lek och avkoppling för hela familjen.

Vi ställer höga krav på funktion och säkerhet både vad gäller utrustningen och miljön. Därför ses lekplatserna över kontinuerligt och säkerhetsbesiktigas en gång per år. För att kunna erbjuda bra och säkra lekplatser har kommunen satsat på att utbilda egen personal.

Barn leker i blåbärsparken. Foto: Rosie Alm

Felanmälan

Om du har frågor kring leksäkerhet eller vill anmäla ett fel under dagtid kan du göra det via kommunens felanmälan.
Gör felanmälan här

Övrig tid kan du vid akuta ärenden kontakta SOS-alarm på: 08-454 25 66

Sigtunakartan

Lekplatser i Märsta

Bild på lekplats Barrvägen

Barrvägen

Lekplatsen ligger placerad i en grön och lugn glänta. Här finns det möjlighet att klättra, åka rutschkana eller ha picknick på gräsmattan i parken.

Bild på lekplats Bärdalen

Bärdalen

Lekplatsen ligger placerad längs ett parkstråk i Märsta och är för både yngre och äldre barn. Det finns gungor, gott om klättermöjligheter och en brandmansstång.

Bild på lekplats Fågelparken

Fågelparken

Denna härliga lekplats ligger placerad i Fågelparken i Märsta. Här finns det något för både barn, unga och vuxna.

Bild på lekplats Hajkvägen

Hajkvägen

Lekplatsen ligger placerad vid en skogsdunge och ger goda möjlighet att utforska naturen. På lekplatsen finns det en ställning med två rutschkanor.

Bild på lekplats Kanonkulleparken

Kanonkulleparken

Lekplatsen ligger i en stor park med härliga grönområden och det finns något för de flesta. Det finns karusell, gungor och klätterställning.

Bild på lekplats Kyrkparken

Kyrkparken

Lekplatsen ligger placerad vid en skogsdunge och det finns en stor färgglad klätterställning med både rutschkana och klättervägg.

Bild på lekplats Liljevägen

Liljevägen

På lekplatsen finns det något för de flesta. På lekplatsen finns det gungor, rutschkanor och en basketkorg. Vid lekplatsen finns även en boulebana och en fotbollsplan.

Bild på lekplats Mårdvägen

Mårdvägen

Lekplatsen erbjuder lek för stora och små barn i en färgglad ställning med klättermöjligheter och rutschkana. Det finns även gungor, cykelkarusell och basketkorg.

Bild på lekplats Ripvägen

Ripvägen

På lekplatsen finns det gungor, både för stora som små. Det finns även en stor sandlåda där man kan skapa fantasifulla figurer eller bygga sandslott.

Bild på lekplats Skolparken

Skolparken

Lek för stora och små barn i en färgglad ställning med en stor rutschkana. Det finns även en cykelkarusell, gungor och ett litet hus med en sandhiss.

Bild på lekplats Svampvägen

Svampvägen

Det finns två olika klätterställningar, en för yngre barn och en för äldre barn. På lekplatsen finns även en rutschkana, en cykelkarusell och gungor.

Bild på lekplats Sätunaparken

Sätunaparken

Lekplatsen ligger placerad i den stora och härliga Sätunaparken i Märsta. Lekplatsen är omgiven av mycket lek och träningsmöjligheter.

Lekplatser i Rosersberg

Bild på lekplats Rosersbergsparken

Rosersbergsparken

På lekplatsen kan man klättra i nätlabyrinten, trampa runt på karusellen och sitta i björnarnas knä. Det finns en grill där man kan tillaga mat.

Lekplatser i Sigtuna

Bild på lekplats Aludden

Aludden

Denna lekplats ligger vackert placerat med utsikt över vattnet. Här finns det gungor både för stora och små och en klätterställning med rutschkana och sandhiss.

Bild på lekplats Borgmästarängen

Borgmästarängen

Denna lekplats ligger i vackra Borgmästarängsparken i Sigtuna. Här finns det små söta trähus, gungor och sandlåda för de små.

Bild på lekplats Dikesgatan

Dikesgatan

Lekplatsen ligger placerad i en grön och härlig park med närhet till kollektivtrafik och med möjlighet att klättra, åka rutschkana eller ha pickning på gräsmattan i parken.

Bild på Herrhagsvägens lekplats

Herrhagsvägen

En liten lekplats för de lite yngre barnen som tycker om att gunga eller göra kakor och bilbanor i sanden. Lekplatsen ligger öppet med stora gräsytor runt omkring.

Bild på lekplats Hällsbo

Hällsbo

Lekplatsen erbjuder lek för stora och små barn i en färgglad ställning med klättervägg och rutschkana. På lekplatsen finns det även gungor och en bollplan.

Bild på lekplats Pilsbo

Pilsbo

Lekplatsen ligger placerad vid en skogsdunge och ger goda möjlighet att utforska naturen. På lekplatsen finns det en stor sandlåda, två kojor och en gungställning.

Bild på lekplats Prästängarna

Prästängarna

Lekplatsen vid prästängarna ligger omgiven av mycket lek och träningsmöjligheter. Här finns det något för både barn, unga och vuxna.

Bild på lekplats Solängen

Solängen

Lekplatsen ligger placerad på Munkholmen i en härlig grön miljö. På lekplatsen finns det gungor, koja, sandlåda, fotbollsmål på en gräsmatta.

Bild på lekplats Strandpromenaden

Strandpromenaden

Lekplatsen ligger vackert placerad längs strandpromenaden inne i Sigtuna. På lekplatsen finns det en naturinspirerad klätterställning.

Bild på lekplats Til

Til

Lekplatsen erbjuder lek för stora och små barn i en större och en mindre klätterställning, gungor, klättervägg och en brandmansstång.

Bild på lekplats Tivolivägen

Tivolivägen

Lekplatsen ligger vid en fin skogsdunge och har något för stora och små. Det finns två olika klätterställningar, en för lite yngre barn och en för barn som är lite äldre.

Lekplatser i Valsta

Bild på lekplats Blåbärsparken

Blåbärsparken

Denna härligt blåa lekplats ligger placerad längs med Valstastråket. På lekplatsen finns det gungor och en klätterställning inspirerad av naturen.

Bild på lekplats Orionparken

Orionparken

Lekplatsen ligger bredvid skolgården. På lekplatsen går det att öva på att klättra och gå balansgång. Det finns även pingisbord och bollplan.

Bild på lekplats Valsta centrum

Valsta centrum

Lekplatsen ligger vid Valsta centrum. Här finns det något för stora och små. På lekplatsen finns bland annat en gunga, en koja och rutschkanor.

Puffbild

Vattentornsparken

Lekplatsen ligger vid vattentornet i Valsta och i parken finns det något för alla. På lekplatsen kan man bland annat gunga och åka ruschkana.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.