Lediga jobb

Kock sökes! Arbetstid måndag-fredag, dagtid

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Du kommer att arbeta inom Matenheten, vilket innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens kök.
MatEn ger service till de flesta av kommunens skolor och förskolor. Verksamheten bedrivs som en intraprenad och omfattar ca 85 % av kommunens totala matproduktion.

Kommunens målsättning är att under 2018 ska 30% av inköpta livsmedel vara ekologiska och succesivt öka.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun söker en kock som kommer att vara anställda inom MatEnheten och jobba i första hand med mat till förskolebarn, elever och/eller äldre. Du kommer ha en huvudsaklig enhet (skol- eller förskolekök) där du är placerad.

Vårt verksamhetsområde är Sigtuna kommun (Märsta, Sigtuna, Rosersberg, Skepptuna eller Odensala). De flesta enheter ligger i Märsta och Sigtuna. Vår huvudsakliga uppgift är att laga mat till barn och elever inom skola och förskola. På Ekilla skolan lagar vi också mat till tre äldreboenden. MatEnheten lagar och serverar även maten på Arlandagymnasiet.

Du kommer att arbeta som kock med alla förekommande arbetsuppgifter inom restaurang/storhushåll.

Vi söker dig som är engagerad och med en vilja att utveckla maten vi serverar till en av dagens höjdpunkter för våra matgäster. Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du lagar och drivs av ett genuint intresse för mat och hälsa. Du ser möjligheter snarare än problem i alla lägen och har självklart matgästerna i fokus i första hand.

Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person som delar Sigtuna kommuns värdegrund, har relevant kompetens samt personlig lämplighet.
Ett krav är att du har gått restaurangprogrammet på gymnasiet eller motsvarande.

Det är viktigt att du kan följa recept eftersom maten är närings- och prisberäknad och konsistenskoster förekommer. Det kan vara meriterande att ha lagat denna typ av kost.
Vi anser det som en självklarhet att du har utbildning och erfarenhet av egenkontroll, vilket ska styrkas med dokumentation.

En självklarhet är också att du som kock kan säkerställa att allt vi serverar våra gäster är av god kvalitet samt känner till sedvanlig husmanskost.

Förutom tillagning av mat ingår i arbetsuppgifterna bland annat dokumentation av egenkontroll och beställning via dator. Ett krav är att du har datavana och behärskar Word, Outlook och delvis Excel. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav för att kunna garantera att rätt mat levereras ut till rätt matgäst.

Utdrag från belastningsregistret ska kunna uppvisas.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. För tjänsten krävs också minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock, i så väl varmkök som kallskänk efter avslutad utbildning. Det är ett meriterande om du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kost för äldre och/eller med bufféservering för större sällskap.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-08-13. Enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2019-08-16. Tjänsten är ett vikariat på ett år men för rätt person finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-20

Arbetsgivarens referensnummer: A772989

Upplysningar lämnas av:

Åsa Ericsson
Områdeschef
Mobiltelefon: 070-0851618
Telefon: 08-59126669
E-post: asa.ericsson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Ari Snorrason
Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
E-post: ari.snorrason@sigtuna.se

Fackliga företrädare
Se hemsida: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan