Lediga jobb

Vikarierande kurator

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Fältsekreterare och Mini-Maria mottagning
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Vi söker nu en vikarierande kurator

Din arbetsplats kommer att vara i nära anslutning till övrig socialtjänst.

Arbetsuppgifter:

På vår Mini-Maria mottagning i Märsta kommer du att i öppenvården utreda och behandla tonåringar och unga vuxna (upp till 20 år) med misstänkt, begynnande eller pågående riskbruk/missbruk. Du kommer att ha nära samarbete med sjuksköterskan som står för den medicinska kompetensen. Ditt uppdrag är att bidra med den psykosociala kompetensen.

Andra förekommande samarbeten är socialsekreterare, vårt fältteam, ungdomsmottagningen samt i förekommande fall vårdnadshavare för dem som inte fyllt 18 år. Maria Ungdom vid St Görans sjukhus finns som komplement om inte våra öppenvårdsresurser skulle räcka till.

Förutom missbruk av olika substanser har vi uppdraget att arbeta med spelmissbruk, vilket är ett nytt fält inom beroendevården.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom eller beteendevetare och helst har vidareutbildning och erfarenhet av att arbeta med beroendetillstånd.

Som person är du samarbetsorienterad och har lätt att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du har lätt att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och du behärskar svenska flytande. Ytterligare språkkunskaper är en merit men inte ett krav.

Vi förutsätter att du kan uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister före anställningens början. Provanställning kan förekomma.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, vikariatet är under ordinarie befattningshavares föräldraledighet och kan komma att förlängas.
Tidsbegränsat till: 2020-02-29
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-22

Arbetsgivarens referensnummer: A782995 - Kopia (2)

Upplysningar lämnas av:

Paula Wallenius
Enhetschef
Telefon: 08-591 267 60

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Telefon: Se kommunens hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan