Lediga jobb

Sigtuna kommun söker drivna och engagerade undersköterskor och vårdbiträden till sommarvikariat

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun ligger strategiskt placerat mitt emellan Uppsala och Stockholm, och du kan ta dig runt med SL-kortet i hela kommunen. Vi har verksamheter centralt beläget i både Märsta och Valsta men också i natursköna Rosersberg och Sigtuna stad.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Under sommarmånaderna behöver vi extra förstärkning och letar efter dig som vill ha ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad för våra äldre och brukare med funktionsnedsättning. Vår vision är att nå en omsorg i toppklass och för att lyckas behöver vi de allra bästa medarbetarna.

Inom äldre-och omsorgsförvaltningen finns många olika typer av verksamheter och brukare med olika behov. Bl.a. har vi brukare med hemtjänst i olika delar av kommunen och det finns också möjlighet att arbeta i ett särskilt boende för äldre eller i ett gruppboende för personer med funktionsnedsättning. Vi söker timvikarier inom flera av våra verksamheter och det finns därför möjlighet att arbeta inom den verksamhet där du tror att du kommer att trivas och bidra på bästa sätt. Du får introduktion på arbetsplatsen och blir visad runt av en handledare för att du snabbt ska komma till rätta. För oss är det viktigt att du trivs med din arbetsplats, och det finns goda möjligheter att arbeta extra som timvikarie även efter sommaren om du skulle trivas särskilt bra.

I ditt uppdrag ingår att i samarbete med kollegor förbättra, utveckla och driva verksamhetens arbete framåt. De dagliga arbetsuppgifterna kommer att variera något mellan de olika verksamheterna, men huvuduppdraget innebär att hjälpa och stötta brukarna i deras vardag. Det kan handla om att hjälpa brukarna att gå upp på morgonen, klä på sig, ta en promenad, laga mat, tvätta och städa, samt att få vardagen att fungera. I arbetet ingår dokumentation enligt gällande lagstiftning.

Kvalifikationer:

Vi söker undersköterskor, vårdbiträden och dig som vill arbeta med att stötta äldre eller personer med funktionsnedsättning i deras vardag. God kvalitet och service uppstår i mötet mellan människor och därför letar vi efter dig som tycker att det är roligt att arbeta med människor och förstår vikten av ett gott bemötande. Har du tidigare erfarenhet från arbete inom äldreomsorg eller omsorgen om funktionsnedsatta är det meriterande.

För att du ska trivas är det viktigt att du har god samarbetsförmåga med kollegor, brukare och anhöriga eftersom du kommer att arbeta i team tillsammans med andra. Det är viktigt att du är villig att dela din kunskap med andra i organisationen samt att lära dig nya arbetssätt. Arbetet kräver också att du kan arbeta självständigt. Körkort är meriterande för vissa av tjänsterna.

Du behöver även ha goda kunskaper i det svenska språket både gällande tal och skrift samt god datorvana eftersom alla dokumentation sker digitalt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Timavlönad
Antal platser: 30

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-20

Arbetsgivarens referensnummer: A772642

Upplysningar lämnas av:

Sofia Egerström
Kvalitetscontroller
Telefon: 070-085 12 17
E-post: sofia.egerstrom@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan