Lediga jobb

Lärare för Fritidshem på Centralskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Centralskolan är en helt nybyggd skola som ligger i centrala Märsta, en plats för framtidens lärande med fokus på digitalt lärande, språk, hälsa, rörelse och trygghet.
Vi är en F-6 skola som nu kommer att växa ytterligare, nästa läsår även med åk 7.
Våra lärmiljöer är utformade för att möta framtidens lärande, både i skolan och i fritidshemmet.

Vill DU vara en av oss, som med glädje och kunskap utvecklar fritidshemsverksamheten?
Vi har två avdelningar där utbildade lärare för fritidshem leder verksamheten tillsammans med engagerade och kunniga fritidsledare och barnskötare.
På skolan är vi totalt ca 320 elever och i fritidshemmen ca 150 elever. Ta gärna kontakt om du är intresserad att jobba hos oss, även längre fram.

Sigtuna kommun gör en större satsning för att ytterligare utveckla fritidsverksamheten med Lgr11 som grund i de pedagogiska planeringar som är självklara på vår skola.
Vår utemiljö, med en helt ny och fin skolgård, är inspirerande och lockar till rörelse och motorisk träning. Vi har nära till natur och parker för att göra utflykter.
Vår innemiljö är uppbyggd med rum för aktiviteter där möjlighet till rörelse, skapande, digitalt lärande och drama finns.

Digitalt lärande och språkutvecklande arbetssätt kommer att vara prioriterade i vår kompetensutveckling närmaste åren. Alla klasser, fritidshem, praktisk/estetiska ämnen och rektor bloggar och vi har redan påbörjat arbetet med programmering i alla klasser.


För mer information: http://nyacentralskolan.weebly.com

Arbetsuppgifter:

Vi söker lärare i fritidshem som fortsätter att utveckla fritids till en kreativ, inspirerande, trygg och lärande verksamhet. Detta tillsammans med våra nuvarande pedagoger, som även de är lärare i fritidshem.
I det kollegiala lärandet kommer du att tillsammans med ditt arbetslag skapa möjligheter för att alla elever ska ha en meningsfull och utvecklande fritidsverksamhet.
Du kommer att arbeta med ett inkluderande förhållningssätt för att ge alla elever förutsättningar att klara målen och känna gemenskap i det sociala sammanhanget.

Vi har mycket god tillgång till digitala verktyg i form av iPad och både lär- och lekmaterial.

Som nyutbildad är detta en utmärkt skola att få erfarenhet av med stöd av mycket bra pedagoger.

Kvalifikationer:

Lärare för fritidshem eller fritidspedagog

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Intervjuer och rekrytering kommer att ske under ansökningstiden om så är möjligt


Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde då höstterminen startar den 10/8. Även start något tidigare eller senare är möjligt.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A769813

Upplysningar lämnas av:

Carola Sjödin
rektor
Mobiltelefon: 0700-900986
E-post: carola.sjodin@sigtuna.se

Anna Jernberg
Verksamhets- och processledare
Mobiltelefon: 073-6613440
E-post: anna.jernberg@ edu.sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Emelie Eriksson
Lärarförbundet
E-post: emelie.k.eriksson@ edu.sigtuna.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 08-59126582

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan