Lediga jobb

skolkurator till centrala elevhälsan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Elevhälsan verkar för att alla barn ska mötas i en förskola och skola som främjar hälsa, lärande och trygghet. Vi samverkar med föräldrar och skolans personal för att skapa goda förutsättningar för dig som elev när du är i behov av stöd.
Elevhälsan kan ge råd och stöd i:
- Medicinska frågor
- Pedagogiska frågor
- Psykologiska frågor
- Sociala frågor
- Tal- och språkpedagogiska frågor

Arbetsuppgifter:

Du tillhör centrala elevhälsan och verkar tvärprofessionellt med psykologer, skolsköterskor, skolläkare, specialpedagoger. Placering på skola/skolor. Regelbundna yrkesträffar/nätverk med elevhälsans övriga professioner

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Som skolkurator ingår du i elevhälsans team bestående av skolsköterskor, specialpedagoger, kurator och skolpsykologer. Att tillsammans med andra professioner på skolorna, och inom elevhälsoteamet, främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande på individ-, grupp-, och organisationsnivå med ett genuint intresse och en vilja att stödja eleverna att nå målen i skolan utifrån ett inkluderande förhållningssätt.
• Samtal med elever, enskilt och i grupp.
• Samarbete med vårdnadshavare, andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.
• Genomföra skolsociala utredningar kring enskild elev.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet från stödjande arbete med barn och ungdomar. Du har också kunskap och erfarenhet av samarbete med andra funktioner och myndigheter inom socialtjänst och landsting.
Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten och du förväntas ha en god förmåga att samarbeta i ett team med andra professioner. Har du tidigare erfarenhet som skolkurator är detta meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 12 augusti 2019, eller enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-22

Arbetsgivarens referensnummer: A860935

Upplysningar lämnas av:

Christina Franzon Wallin
biträdande verksamhetschef
Telefon: 073-6613735
E-post: christina.franzon-wallin@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Eckerbom
skolkurator(SSR)
Telefon: 073-6613420
E-post: lisa.eckerbom@sigtuna.se

Monica Näsström
Skolkurator(Vision)
Telefon: 08-59783508
E-post: monica.nasstrom@ sigtuna.se

Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan