Lediga jobb

Bibliotekschef

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten
- Kultur- och ungdomsverksamheten
- Sigtuna Museum and Art
- Biblioteksverksamheten

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Biblioteksenheten består av 18 personer som bedriver biblioteksverksamhet i fyra bibliotek: Märsta (vårt huvudbibliotek), Sigtuna, Valsta och Rosersberg (där vi samarbetar med Svenska kyrkan). Du blir närmaste chef för samtliga.Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en chef till biblioteksverksamheten. Förvaltningen har gjort en omorganisation och biblioteken är numera en egen verksamhet.
Vi söker en driven bibliotekschef som vill förvalta och utveckla biblioteksverksamheten tillsammans med invånare, medarbetare, politiker och ledning. Du ska vara genuint intresserad och insatt i biblioteks-, kultur- och demokratifrågor. Du tycker om att leda och utveckla en verksamhet i förändring och förstår vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Du har även ett helhetsperspektiv på de verksamheter som ryms inom förvaltningen i sin helhet.
Som bibliotekschef har du såklart budget-, verksamhets- och personalansvar för verksamheten.

Bibliotekschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschef. Kontoret finns i Märsta bibliotek men ditt starka engagemang för verksamheten gör att du rör dig mellan biblioteken en stor del av din tid! Du ser vikten av och värdesätter en nära dialog och samverkan med dina medarbetare och de fackliga representanterna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som delar Sigtuna kommuns värdegrund; invånaren först, kvalitet i fokus och allas lika värde. Du har en kulturell medvetenhet som innebär att du värdesätter olikheter och att du alltid sätter invånaren i fokus samt tar tillvara medarbetares engagemang.
Du ska ha för uppdraget relevant utbildning och examen, samt erfarenhet av biblioteksarbete. Chefserfarenhet är starkt meriterande, samt kunskap om och förståelse för den politiska process som styr kommunal verksamhet.

Du är en tydlig och kommunicerande ledare med en vilja till att delegera och ge medarbetare stort förtroende. Du är strategisk och har ett brett perspektiv på frågor som gör att du ser saker ur både ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du väger samman information och olika hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut.

För att trivas i det här arbetet är du strukturerad och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har en ekonomisk medvetenhet och erfarenhet av budgetarbete.
Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Kunskaper i andra språk är meriterande.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Arbetsgivarens referensnummer: A847229

Upplysningar lämnas av:

Lars Palmér
Förvaltningschef Kultur och Fritid
Mobiltelefon: 070-737 03 04
Telefon: 08-591 262 57
E-post: lars.palmer@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan