Vi vill vara de bästa cheferna en socialsekreterare kan ha

Är du en erfaren socialsekreterare som vill utvecklas? Då hoppas vi snart få hälsa dig välkommen till oss på socialförvaltningen i Sigtuna kommun. Vi är en kommun med stor bredd och många typer av ärenden. Här blir du en viktig del av ett starkt gäng, och får fullt stöd av oss chefer och dina kollegor att göra ett bra jobb.

Vi har bestämt oss. Vi vill vara de bästa cheferna en socialsekreterare kan ha. Vi har full tillit till att våra medarbetare är kompetenta att klara sitt uppdrag, men vi vet samtidigt att jobbet kan vara tufft. Alla som jobbar hos oss ska veta att vi stöttar varandra i stort och smått och hjälps åt att lösa svåra situationer.

Låt oss vara öppna. En socialsekreterare hanterar ofta utmanande ärenden, som missbruk, våld i nära relation, ekonomisk utsatthet och barn som far illa. Självklart är det jobbigt ibland. Därför vill vi vara en riktigt bra och stödjande arbetsgivare för dig som vill förbättra livssituationen för de invånare som behöver oss.

Här är du aldrig ensam. De flesta av oss chefer har själva lång erfarenhet av att vara socialsekreterare, och vi vet hur det fungerar i praktiken. Därför vill vi alltid vara tillgängliga och vi försöker tillsammans lösa problem direkt när de dyker upp. Ingen av oss ska gå hem med en klump i magen efter en tung arbetsdag eller när veckan är slut.

Här får du användning för hela din erfarenhet

I vår kommun bor invånare med vitt skilda ekonomiska och sociala förutsättningar. Vi har villasamhällen, en historisk småstad och utsatta områden. Vi har landsbygd och landets största flygplats, med det ansvar för ankommande till Sverige som det innebär. Det gör att våra ärenden har en stor bredd, kanske större än på andra håll, och vi tror att det kommer att utveckla även dig som har jobbat ett tag. Vi vill vara en kommun som vågar prova nya saker tillsammans och tänker preventivt, som barnsäkerhetsteam, Signs of Safety, Stadsdelsmammor och fältande socialsekreterare. Hos oss får du ett stort ansvar, vilket både kan utmana dig och ge dig möjlighet att växa. Här får du något att bita i.

Vi litar på din erfarenhet och kompetens och tror att du har ett brett register som du skulle få nytta av hos oss. I takt med nya forskningsresultat satsar vi mycket på utbildningar, som både vi som arbetsgivare och medarbetarna själva tar initiativ till. Vi har också ett gediget introduktionsprogram.

Vi har ett uttalat barnperspektiv och ser det som självklart att våra medarbetare också får känslomässigt utrymme att agera som medmänniskor. När det kommer till beslut har vi en nämnd som är både kunnig och har ett medmänskligt förhållningssätt. Ledamöterna är engagerade och väl insatta i våra ärenden. Dialogen med socialnämnden är långt ifrån bara formalia och pappersarbete, utan ett samarbete som är till för invånarnas bästa.

Lyssna på vad två av våra enhetschefer har att säga:

Så: Om du är en person som kommer till jobbet för att bara beta av dina ärenden kanske du inte är rätt för oss. Men vill du också få utrymme för ditt engagemang och växa tillsammans med oss? Varmt välkommen med din ansökan.

Hittar du inte ditt drömjobb? Gör gärna en spontanansökan, så kan vi prata.

Läs mer och gör din spontanansökan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.