Publicerad:

Du kan få stöd om du ska separera

Planerar du och din partner att separera eller skiljas? Genom oss kan du få familjerådgivning och hjälp att komma överens om bland annat ekonomi och boende.

När par beslutar sig för att gå skilda vägar inleds en känslomässig och juridisk resa, som ofta också påverkar andra. De allra flesta upplever nog att det är en tuff process, och det kan vara svårt att ta de beslut som fungerar bäst i varje situation.

Du kan få hjälp genom oss för att förbättra kommunikationen mellan er, och om du som förälder inte kommer överens med din partner om till exempel boende och vårdnad om barn.

Familjerådgivning till subventionerat pris

Vi har avtal med specialister på familjerådgivning som kan hjälpa er att komma vidare när ni har hamnat i ett låst läge. Där kan ni boka rådgivningssamtal för er som har problem i parförhållandet eller andra nära vuxenrelationer. Du betalar en fast avgift för varje besök.

Familjerättsbyrån erbjuder stöd att komma överens

Du som bor i Sigtuna kommun kan vända dig till Familjerättsbyrån i Upplands Väsby, som hjälper föräldrar att komma överens om vårdnad, boende, umgänge, ekonomi och kommunikation genom samarbetssamtal. Föräldrar kan också upprätta juridiskt bindande avtal om vårdnad, boende och umgänge med hjälp av Familjerättsbyrån. Efter årsskiftet kommer vi att erbjuda den här tjänsten i vår egen kommun.

Här kan du läsa mer om stöd som du kan få vid separation Öppnas i nytt fönster.

Någon att prata med innan det går för långt

Vi kan också ge stöd i din relation med din familj, innan situationen går så långt som till separation. Du kan vända dig till vår öppenvård om du vill få råd och stöd om relationer, oro och konflikter som rör dig och din familj. Du som har barn mellan 0 och 6 år kan vända dig till en kurator på familjecentralen för att få stöd i ditt föräldraskap.

Läs mer om vad du kan prata med Öppenvård Direkt om Öppnas i nytt fönster..

Läs mer om vad Familjecentralens kuratorer kan stötta dig med Öppnas i nytt fönster..

Du som är 12-22 år och mår dåligt av att det är bråkigt hemma kan prata med en kurator på ungdomsmottagningen.

Läs mer om vad ungdomsmottagningen kan hjälpa dig med Öppnas i nytt fönster..

Om du är mellan 8 och 12 år kan du gå med i en grupp bara för barn med skilda eller separerade föräldrar.

Läs mer om gruppträffarna Skilda världar Öppnas i nytt fönster..

En man och en kvinna sitter bredvid varandra vid ett bord. På bordet ligger papper och en guldring. De ser ut att vara osams.

Foto: Lightfield.