Publicerad:

Här kan du åka skridskor i helgen

Vi jobbar för fullt med att förbereda och spola kommunens isbanor inför helgen då många vill åka skridskor i vinterkylan. Här hittar du status för isbanorna just nu.

Vår personal spolar isbana vid Til

En av våra medarbetare spolar isen på isbanan i Til i Sigtuna. Foto: Sigtuna kommun

Tack vare den senaste tidens kyla har vi kunnat spola is på flera av kommunens grusplaner. Alla som vill ta med sig skridskor och ta sig en tur ut på isen är varmt välkomna att nyttja isbanorna. Kom ihåg hjälmen och var rädda om varandra.

Färdiga isbanor

Följande isbanor förväntar vi oss vara klara med inför helgen den 17-18 december:

  • Isbanan på Sätunaplanen vid Kanonkulleparken i Märsta.
  • Isbanan på Rosersbergs grusplan vid Råbergshallen.
  • Isbanan i Til i Sigtuna i närheten av Glimmervägen.
  • Isbanan på Orionplanen i Valsta.
  • Isbanan på Valsta torg framför Valsta centrum.
  • Isbanan nedanför ValstaKonst och Valsta sporthall.

I kartan nedan kan du se var isbanorna finns. Notera att isbanan på Huginplanen i Valsta är ersatt med en mer central yta nedanför ValstaKonst och Valsta sporthall, alltså nedanför den gamla simhallen bakom Valsta centrum.

Våra isbanor utmärkta i Sigtunakartan.

Status för Stora Brännbo-planen

Isen på Stora Brännbos grusplan kan vi tyvärr inte spola just nu då vi håller på med andra arbeten där. Vi byter ut det så kallade slit- eller topplagret på grusplanen. Arbetet har varit inplanerat sedan tidigare och råkar tyvärr sammanfalla med den nuvarande perioden av minusgrader. Arbetet med att färdigställa grusplanen i Brännbo förväntas vara klart till nyår. Så vi hoppas på en ny period med kyla efter nyår så att vi kan spola isen även här då!

Låna skridskor

På Fritidsbanken Sigtuna på Stationsgatan 4 i Märsta kan du låna skridskor och hjälmar gratis. På lördagar har Fritidsbanken öppet mellan klockan 11.00-15.00.

Fritidsbanken

Andra platser för skridskoåkning

Vi har inte börjat ploga några sjöisar för skridskoåkning ännu. Det krävs en längre period av kyla och tjockare is för det.

Sjöisar

I Pinbackshallen har vi tider för allmänhetens åkning för den som vill åka skridskor inomhus.

Ishall

Relaterad information

Kultur och fritid