Publicerad:

ValstaKonsts förberedelser på mötesplatsen fortsätter

Under hösten har ValstaKonst flyttat in i mötesplatsen i Valsta. Först med den skapande ateljén på helgerna och nu med besök av Stockholms läns museums utställning Ofiltrerat. Efter årsskiftet planerar verksamheten att vara igång fullt ut inne i Valsta Centrum.

Du har väl inte missat att ValstaKonst håller på att flytta in i mötesplatsen i Valsta? Under hösten har vi smugit igång med ValstaKonsts ateljé på helgerna där du kan prova på att skapa tillsammans med vår konstpedagog. Och den 29 november till 4 december får vi besök av utställningen Ofiltrerat av Stockholms Läns museum.

Bilderna i utställningen kommer från länsmuseets samling Samtidsbild och har skickats in av invånare från hela länet. Fotografierna ger en unik bild av människors vardagsliv och hur de ser på platsen de befinner sig på.

Under utställningsperioden har ValstaKonst öppet på mötesplatsen inne i Valsta Centrum måndag–fredag klockan 10.00–16.00 och lördag– söndag klockan 12.00–17.00. Utställningen invigs med vernissage, invigningstal och guidad visning klockan 12.00 på onsdagen. Och på lördagen den 2 december berättar Stockholms läns museum om insamlingen av bilderna och ValstaKonst om platsens historia klockan 12.30.

Vi planerar för att ValstaKonsts verksamhet på mötesplatsen i Valsta ska vara igång fullt ut efter årsskiftet med öppet torsdagar till söndagar.

Välkommen till ValstaKonst och mötesplatsen i Valsta!

En man gömmer sig på golvet bakom en krukväxt. Foto.

Fotografierna i utställningen Ofiltrerat ger en unik bild av människors vardagsliv och hur de ser på platsen de befinner sig på. Foto: Gunnar Ålfors