Mötesplatsen i Valsta

På mötesplatsen i Valsta kan du läsa och låna böcker, prova på instrument, sjunga, dansa, upptäcka konst och delta i sagostunder. Träffas, prata, få studievägledning samt hjälp med kommunärenden. Och mycket mer!

Film om mötesplatsen i Valsta

Syntolkning

Filmklipp från Valsta Centrums entré och mötesplatsen i Valstas lokaler varvas med klipp på besökare i olika åldrar som gör olika aktiviteter som att låna böcker, spela instrument, dansa och delta i sagostunder.

Öppettider och adress

Du hittar mötesplatsen inne i Valsta Centrum på Mjölnergatan 26.

Mötesplatsen i Valsta har öppet måndag till fredag klockan 08.00-16.00. ValstaKonsts ateljé på mötesplatsen i Valsta har öppet lördag och söndag klockan 12.00-17.00.

Under mötesplatsens öppettider måndag till fredag är kontaktcenter öppet. På kontaktcenter kan du få svar på frågor, lämna in handlingar, få hjälp med e-tjänster och mycket annat inom kommunens alla verksamhetsområden.

Om kontaktcenter

Ibland har mötesplatsen öppet även under andra tider i samband med aktiviteter och evenemang men då är inte kontaktcenter öppet. På röda dagar har hela mötesplatsen som regel stängt.

Händer på mötesplatsen

Våra aktiviteter

Alla aktiviteter som arrangeras på mötesplatsen kan du hitta i evenemangskalendern. Vi erbjuder till exempel läxhjälp, språkcafé, sagostunder, babyrytmik, IT-café, prova på-tillfällen med kulturskolan, konserter, poesikvällar och mycket annat.

Evenemangskalendern

ValstaKonst

Kom och prova på att göra kollage, marmorera, göra en kopp i lera, skulptera, fotografera eller måla i ValstaKonsts ateljé på mötesplatsen. En konstpedagog är på plats lördag och söndag mellan klockan 12.00-17.00 och visar de olika materialen som kan användas. Vi provar olika material olika dagar. Tillsammans inspireras vi av aktuella utställningar och experimenterar. Gratis för alla åldrar.

Konstutställning

I lokalen pågår ständigt någon form av konstutställning på olika teman. Utställningarna producerar vi antingen tillsammans med Sigtuna Museum & Art eller med andra externa aktörer eller invånare. Varje utställning hänger uppe i snitt 1-3 månader med en inledande vernissage i anslutning till utställningen.

Läshörna med möjlighet att skriva ut

Biblioteket har en läshörna på mötesplatsen i Valsta där du kan koppla av och läsa aktuella dagstidningar. Det finns även möjlighet att göra utskrifter genom din egen mobil eller dator. Någon lånedator finns inte. Mötesplatsens värdar kan vara behjälpliga vid behov. Intill läshörnan finns vår bokbytarhylla där du gärna får lämna eller ta en bok. Du kan också lämna tillbaka biblioteksböcker på mötesplatsen och beställa böcker till mötesplatsen som du vill låna hem.

Om mötesplatsen

Mötesplatsen i Valsta är en mötesplats för dialog, kultur och möten. Det är en mötesplats för alla som bor i Valsta där du kan ta del av allt från invånarservice till upplevelser och lärande. Här ryms kultur i olika former så som konst, musik, teater och läsfrämjande aktiviteter varvat med föreningsträffar, dialogmöten, utbildningar och samhällsinformation.

Till exempel har vi utrymmen för sagostunder, småbarnsdans och babyrytmik och en scen med möjlighet till uppträdanden och författarbesök. I våra olika rum kan du prova på instrument och få studie- och yrkesvägledning samt hjälp att ansöka till vuxenutbildningen. På kontaktcenter kan du få svar på frågor, lämna in handlingar, få hjälp med e-tjänster och mycket annat inom kommunens alla verksamhetsområden. Det finns också möjlighet att lämna in och beställa biblioteksböcker för utlåning från mötesplatsen.

På mötesplatsen finns även möjlighet för föreningar att låna lokaler.

Boka lokal på mötesplatsen

Mötesplatsens verksamheter

På mötesplatsen samverkar flera kommunala verksamheter i syfte att etablera en trygg, kreativ och demokratisk mötesplats - för din skull.

Boka lokal på mötesplatsen

Du som förening eller privatperson kan boka lokaler på mötesplatsen i Valsta för att exempelvis hålla möten, ha dansträning eller anordna andra aktiviteter. Lokalerna finns tillgängliga för bokningar på tider då de inte nyttjas av kommunens verksamheter.

Du kan boka lokalen via vår webbtjänst. Sök efter lediga tider och gör en bokningsförfrågan. Observera att din bokning är giltig först när du fått en bokningsbekräftelse. I webbtjänsten hittar du även kontaktuppgifter och information om avgifter, regler och fördelningsprinciper och annat som har med bokning av lokaler i Sigtuna kommun att göra. Priset för att boka lokalerna på mötesplatsen är gratis för bokningar vars aktiviteter är öppna för alla att delta i och som går i linje med mötesplatsens målsättning att främja delaktighet och gemenskap.

Förtäring av medtagen mat, dryck och fika är tillåten i de bokningsbara lokalerna under bokade tider.

Mellanrummet

Mellanrummet ligger i anslutning till den stora lokalen på mötesplatsen. Lokalen kan hyras för möten med möjlighet att anpassa möbleringen efter antal deltagare.

Lokalens storlek och befintlig utrustning

  • Rymmer cirka 25-30 personer
  • Projektor och projektorduk
  • Whiteboard-tavla och pennor
  • Bord och stolar

Barnrummet

Barnrummet ligger ut mot centrumgången med stora fönster från golv till tak. Det finns gardiner i lokalen som kan skapa insynsskydd. Lokalen fungerar som mötesrum eller danssal och liknande beroende på ändamål.

Lokalens storlek och befintlig utrustning

  • Rymmer cirka 40 personer
  • Projektor och projektorduk
  • Bord och stolar
  • Ljudanläggning

Tyck till om mötesplatsen

Vi vill att du bor som i Valsta fortsatt är med och tycker till om samt formar mötesplatsen. Har du tankar och idéer som du vill förverkliga här? Under mötesplatsens öppettider kan våra värdar på plats fånga upp idéer från dig som besöker oss. Så dela med dig av dina idéer på plats eller kontakta oss på annat sätt.

Tyck till

Ett resultat av tidigare önskemål

Mötesplatsen är ett resultat av de dialoger som genomfördes under 2018 och 2019 i syfte att stärka kommundelen Valsta som bostads- och vistelseplats. Då uttryckte ni som bor i Valsta bland annat ett behov av en demokratisk mötesplats med kulturella, sociala och pedagogiska inslag för såväl barn som unga och äldre invånare.

Film with subtitles in other languages

English subtitles

Arabic subtitles

Somali subtitles

Translate the website

Use Lyssna - Talande webb to translate this website.

Instructions on how to translate the website