Publicerad:

ValstaKonst flyttar in i mötesplatsen i Valsta

Måndagen den 14 augusti stänger vi verksamheten i den före detta simhallen i Valsta. ValstaKonst flyttar istället in i mötesplatsen i Valsta under hösten.

Byggnad med skylt ValstaKonst. Ett stort hjärta i förgrunden. Vattentorn i bakgrunden.

Foto: Rosie Alm

ValstaKonst finns idag i den före detta simhallen i Valsta. På grund av att lokalerna är gamla och inte tillgänglighetsanpassade efter moderna krav behöver ValstaKonst flytta sin verksamhet. De anpassningar som behöver göras av lokalerna är både kostsamma och tidskrävande.

ValstaKonst är en uppskattad verksamhet och vi vill fortsätta ha öppet för våra besökare trots att lokalerna i simhallen inte längre kan användas. Det känns positivt att vi har hittat en alternativ plats för verksamheten. Redan när vi stängde Valsta simhall 2014 var det i väntan på ett beslut om att riva eller göra om simhallens lokaler. Förutsättningarna var från början att detta var en tillfällig lösning, säger Lars Palmér, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Valstaområdet som simhallen ligger i är under utveckling och alla planer är inte klara ännu. I utvecklingsförslaget ingår flera stadsutvecklingsåtgärder som även påverkar ValstaKonst.

Passa på att se utställningen Fönsterband

Leif Engströms konst är motiv ur förorten med en förkärlek till folkhemmet. Utställningen på ValstaKonst är Leif Engströms hittills största utställning. Hans verk finns bland annat på Moderna museet och han har tidigare ställt ut på Liljevalchs, Bonniers konsthall, Lars Lerins Sandgrund, Arvika konsthall, Rackstadmuseet, Galleri Thomassen och Konstfrämjandet Bergslagen.

Utställningen Fönsterband visas fram till och med den 13 augusti. ValstaKonst finns på Bragegatan 11 och har öppet torsdag till söndag klockan 12.00-17.00.

Läs mer om utställningen Fönsterband Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två av Leif Engströms målningar på stora dukar uppspända på träställningar i den gamla simbassängen på ValstaKonst.

Utställningen Fönsterband visas på ValstaKonst till och med den 13 augusti. Foto: Rosie Alm